Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Místo pokladu našel granát

ČESKÁ LÍPA - Munice byla ostrá. 

     Včera odpoledne se s detektorem kovů vypravil do lesa u Mimoně 36 letý amatérský hledač "pokladů". Tito lidé obvykle žádné skutečné poklady nenacházejí, ale občas objeví v zemi  zajímavé předměty historické hodnoty, jako jsou například mince,  stará vyznamenání a podobně. Včera zase pro změnu objevil hledač v zemi uložený minometný ostrý granát ráže 80 mm. Muž naštěstí s granátem nemanipuloval a přivolal  policisty. Policejní pyrotechnik upřesnil, že se jedná o munici vyrobenou v období 2. světové války a vzhledem k tomu, že byla ostrá, rozhodl se ji zklividovat odpálením na místě. Při likvidaci granátu nebyl nikdo zraněn.

 

Mladíci rozdávali kamarádům drahé parfémy

    Kriminalisté již znají jména pachatelů, kteří se počátkem srpna letošního roku vloupali do rekreační chalupy v obci Slunečná na Novoborsku , kde způsobili škodu za 416 tisíc korun. Dva mladíci  ve věku 17 a 18 let s trvalým bydlištem na Českolipsku odtud odnesli například zlaté šperky v hodnotě 117 tisíc korun a 35 luxusních parfémů v celkové hodnotě 120 500 korun. Kromě toho zde odcizili také elektroniku nebo osobní věci majitelů, nepohrdli například ani dioptrickými brýlemi. Oba výtečníci se budou z provinění na krádeži a na porušování domovní svobody zodpovídat před soudem pro mladistvé. Policisté je již z uvedených provinění obvinili. Chlapci některé drahé parfémy rozdali svým kamarádům, přičemž průměrná cena jednoho kusu  činila 3 400 korun.

 

Nakonec si nezažvýkal

     Žvýkačky značky Orbit zaujaly v českolipském Penny Marketu 26 letého muže ze Žandovska natolik, že si od této značky vybral z regálu rovnou 30 balení. Zaplatit za ně ale nechtěl, žvýkačky si proto uschoval pod oblečení a snažil se pak z prodejny nenápadně odejít. Měl ale smůlu, hned za pokladnou ho zadrželi pracovníci bezpečnostní agentury. Žvýkačky v hodnotě 357 korun musel následně vrátit zpět a protože už byl v loňském roce za krádeže pravomocně odsouzen, je i tento jeho delikt přísně posuzován jako trestný čin, za který mu nyní hrozí až dva roky odnětí svobody.

vytisknout  e-mailem