Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Místo oslav - cela

Karvinsko - nabízeli půjčky a teď jim hrozí až osmileté vězení..... 

V těchto dnech policejní komisař zahájil trestní stíhání dvojice pachatelů - muže a ženy ve věku 29 a 27 let - pro přečin podvodu. Podvodníci nejméně od poloviny minulého roku prostřednictvím intenetových stránek nabízeli zprostředkování finančních půjček. Podstata podvodu se skrývala v poplatcích. Od zájemců si nechali předem posílat poplatky v rozmezí od několika set až do dvou tisíc korun. Tyty služby nabízeli s vědomím, že zájemcům půjčky nikdy nezajistí.
Komisař do dnešního dne má zadokumentováno již 215 poškozených. Předpokládá, že číslo poškozených osob přesáhne jeden tisíc. Prozatím vyčíslená škoda činí bezmála 180 000 Kč. Litera zákona stanoví výši trestu až pět let odnětí svobody.
Konečné posouzení závažnosti zločinu je možné až po zkompletování spisu, zadokumentování všech poškozených a přesném vyčíslení škody. Vzhledem k velkému počtu poškozených a narůstající škodě bude skutek pravděpodobně kvalifikován s trestní sazbou až osmiletého vězení.
Státní zástupce podal návrh na vazební stíhání muže i ženy. Během dnešního dopoledne by měl soudce rozhodnout.
Naše doporučení: V případě, že si potřebujete půjčit peníze - zvažte koho chcete se žádostí oslovit a nikdy žádné poplatky neplaťte předem.
por. Mgr. Zlatuše Viačková
komisař PIS Karviná, zpravodajství 31.12.2010

vytisknout  e-mailem