Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Místo lešení, demontovali měděnou střešní krytinu

SVITAVSKO – Škoda se vyšplhala na půl milionu korun. 

Foto PČRFoto PČRNa Velikonoční pondělí dne 13. dubna jsme přijali oznámení o odcizení měděné střešní krytiny z Gymnasia v Poličce. Pachatelé tuto krytinu ze střechy o výměře 120 mdemontovali a odvezli. Výborná práce kolegů na místě činu vedla k tomu, že jsme hned druhý den sdělili obvinění třem mužům.

Jednalo se o dělníky ve věku 22, 25 a 34 let. Muži ve věku 22 a 34 let byli již v minulosti soudně trestáni. Jejich společným úkolem měla být montáž a demontáž lešení u právě probíhající rekonstrukce střechy Gymnasia. Jenže místo lešení, tuto neděli a Velikonoční pondělí, společně demontovali měděnou střešní krytinu, která měla na střeše zůstat. Tu následně v oba dva dny naložili do přistaveného vozidla a z místa odvezli. Svým jednáním způsobili škodu, která byla vyčíslena zřizovatelem Gymnasia na půl milionu korun.

Za zločin krádeže jim v případě prokázání viny hrozí až osmiletý trest odnětí svobody, neboť se výše popsaného jednání dopustili v době vyhlášeného nouzového stavu na území České republiky.

15. dubna 2020
por. Mgr. Ondřej Zeman

Odkazy do noveho okna

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

Foto PČR

Foto PČR 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem