Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Místo kariéry loutkoherců soud

TRUTNOVSKO - Trutnovští kriminalisté vrátili marionety majitelům. 

Trutnovští kriminalisté v úterý 10. září nad ránem zadrželi jednapadesátiletého muže a devětatřicetiletou ženu v místě jejich současného pobytu v jedné z obcí regionu.

Dvojice od roku 2016 do 10. září tohoto roku vyrobila doposud přesně nezjištěné množství metamfetaminu a poté tuto psychotropní látku na Trutnovsku a v dalších místech republiky poskytovala dalším osobám, a to nejméně ve třiceti případech.
Spolu s tím se oba opakovaně vloupali do jednoho objektu ve Dvoře Králové nad Labem. Poprvé, 20. června tohoto roku, přelezli u domu plot a přes zahradu došli až k verandě, do které vlezli oknem. V ní pak poškodili uzamčené vstupní dveře a vzniklým otvorem vlezli dovnitř. Celou budovu důkladně prohledali, kromě elektrotechniky a šperků z ní odnesli i další cenné věci, od poštovních známek a obálek ve sběratelských  albech, přes starožitné likérové soupravy, kuchyňské náčiní, patřící spíše mezi sběratelské kusy (mosazný hmoždíř, louskáček, sadu závažíček k váze, žehličky na kamna) až po staré vánoční ozdoby. Do stejného objektu se dvojice nelegálně vrátila 10. srpna tohoto roku, to zase vytrhla část rámu jednoho z oken a  vlezla dovnitř. Tentokrát z interiéru sebrali  elektrickou svářečku a cestovní kufry. K nim přidali Rubikovu kostku, kytaru, pánské jízdní kolo zn. Mongoose a další věci. Do třetice do stejného domu vstoupili opět oknem,  26. srpna, a to si odnesli cennou sbírku divadelních loutek, čítající několik desítek autorských kusů.
Celková způsobená škoda na odcizených a poškozených věcech je předběžně odhadnuta na více než 126.000 korun.
Muž navíc 23. června v nočních hodinách řídil osobní auto zn. Volkswagen Golf pod vlivem návykových látek. Hlídka trutnovských policistů u něj při běžné silniční kontrole provedla orientační test na návykové látky, ten vykázal pozitivní hodnoty amfetaminu a metamfetaminu. To potvrdil i výsledek následného toxikologického vyšetření, které  prokázalo množství návykových látek v krvi vylučující způsobilost k řízení motorového vozidla.

Policisté po zadržení dvojice některé odcizené věci nalezli a zajistili. Spolu s nimi při domovní prohlídce zajistili i sáčky s bílým práškem, laboratorní sklo a látky na výrobu pervitinu.

Dvojici proto obvinili z přečinů porušování domovní svobody, krádeže a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za které jim hrozí až pětiletý nepodmíněný trest. Muž, který je stíhaný vazebně, si navíc vyslechl obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Alena Kacálková
13. září 2019
 

Odkazy do noveho okna

Dvůr Králové n. L.

Dvůr Králové n. L. 

Detailní náhled

Dvůr Králové n. L.

Dvůr Králové n. L. 

Detailní náhled

Dvůr Králové n. L.

Dvůr Králové n. L. 

Detailní náhled

Dvůr Králové n. L.

Dvůr Králové n. L. 

Detailní náhled

Dvůr Králové n. L.

Dvůr Králové n. L. 

Detailní náhled

Dvůr Králové n. L.

Dvůr Králové n. L. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem