Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Místo činu bazén

Do bazénu se nepřišli vykoupat, ale krást. Poznáte je? 

Policisté z místního oddělení Masarykovo nádraží pátrají po dvojici mladíků. Ti přišli devatenáctého srpna nedlouho po poledni do bazénu v ulici Na Poříčí, kdy se od začátku do konce chovali jako běžní zákazníci. Nicméně následně se ukázalo, že do bazénu přišli za úplně jiným účelem, než relaxovat.

Během pobytu u bazénu si totiž protiprávně přisvojili klíčky od šatní skříňky, ze které následně odcizili batoh s osobními věcmi jiného návštěvníka. Poškozený tak ve vteřině přišel o zmiňovaný batoh, peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady a platební kartu. Mladíci pak odešli z bazénu neznámo kam.

Případ policisté prošetřují pro podezření z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Byť policisté disponují poměrně kvalitními záběry bezpečnostní kamer, dotyčné se jim zatím ztotožnit, vypátrat a zadržet nepodařilo.

Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud kdokoli mladíky na záběrech bezpečnostní kamey poznáváte, znáte jejich totožnost, nebo místo jejich pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 7. 9. 2018

Aktualizace 11. 9. 2018

Na základě zveřejněné pátrací relace se podařilo ztotožnit dvojici nezletilců, kteří si v bazénu v ulici Na Poříčí v Praze 1 neoprávněně přisvojili batoh s osobními věcmi poškozeného. Proto v tuto chvíli pátrání odvoláváme.

Stran objasnění tohoto případu děkujeme médiím za pomoc a spolupráci.

por. Mgr. Tomáš Hulan 11. 9. 2018

vytisknout  e-mailem