Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Místo alkoholu hypoglykemické kóma

Policistům se podařilo zachránit mladého muže 

Ve středu, krátce po čtrnácté hodině, vyjížděli policisté z hlídkové služby druhého policejního obvodu na křižovatku ulic Římská a Anny Letenské, kde již byli strážníci Městské Policie. Ti řešili řidiče, který již 15 min stál se svým vozidlem na přechodu pro chodce, ale absolutně s nimi nekomunikoval a nereagoval na žádné výzvy. Vypadalo to, že je s největší pravděpodobností pod vlivem alkoholu nebo drog. Policisté z hlídkové služby si všimli, že muž je i silně zpocený, skoro se nehýbe a vůbec není schopen komunikace. Vzhledem k tomu, že zde bylo podezření, že je mladý muž v ohrožení života, rozbili policisté pomocí teleskopického obušku okno na straně spolujezdce a chtěli mladíka vytáhnout z vozidla. Ten se však začal bránit a nebylo možné ho „po dobrém“ z vozidla vyndat. Proto museli použít donucovací prostředky a za pomoci hmatů ho z vozidla vyprostit. Při tom si však všimli, že má na zadní straně kalhot připnutou inzulínovou pumpu a kanylu, která mu vedla do pravé nohavice. Z muže byl cítit i velmi silný zápach acetonu, takže policistům během chviličky došlo, že před sebou rozhodně nemají zdrogovaného nebo opilého řidiče.

Vzhledem k těmto okolnostem okamžitě přivolali na místo zdravotníky. Ti mu ihned podali nitrožilní roztok pro diabetiky. Muž se během chvilky probral a začal komunikovat.

Policistům uvedl, že od cca 13 hodin si nic nepamatuje a doufá, že nikoho nenaboural nebo nezpůsobil škodu. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu byla negativní. Stejně tak byl negativní i test na přítomnost drog.

Díky včasnému zásahu policistů se tak muže podařilo zachránit, aniž by došlo k nějakému závažnému poškození zdraví.

por. Mgr. Hana Křížová, DiS. – 29. 5. 2020

vytisknout  e-mailem