Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Místo aby hlídal, sám kradl

MOST - muž z ochranky obviněn za krádež; Kradli v zahrádkách; S cizí kartou platil .... 

Profesně zřejmě selhal 24 letý muž z Litvínovska. Ten pracoval v jedné prodejně jako hlídač. Minulý týden však z regálu odcizil drogistické zboží v hodnotě 900 korun. To si ukryl do vnitřní kapsy své bundy. Když opouštěl prodejnu, upozornil na něj alarm. Muž tak musel s pravdou ven a vydat lup. Policie mu sdělila podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

Oblíbili si mezibořské zahrádky
Mostečtí policisté rozšířili stíhání trojice pachatelů. Ti se v lednu vloupali v obci Meziboří do zahradního domku, ze kterého odcizili kabely a další věci. Policisté, kteří případ šetřili, trojici zlodějů vypátrali v litvínovské zahradní kolonii, kde v pronajatém objektu odcizené kabely vypalovali. Následným šetřením bylo zjištěno, že dva z trojice pachatelů mají na svědomí sérii vloupání do zahradních chatek. Bratři ve věku 19 a 23 let se v Meziboří vloupali během dvou zimních měsíců celkem do jedenácti objektů, z nichž odcizili různé nářadí, kabely, kárky, vodovodní součástky, vše v celkové hodnotě 43 tisíc korun. Další škody ve výši deseti tisíc korun vznikly poškozením objektů při násilném vloupání. Trojice obviněných z Litvínova je stíhána na svobodě.
  

Jednou zaplatil, podruhé neuspěl
Z trestného činu neoprávněné držení platební karty a krádeže obvinila mostecká policie 35 letého muže z Mostu. Ten získal cizí platební kartu, kterou údajně našel jeho známý. Místo aby ji vrátil, zkusil ji využít. V jednom případě se mu podařilo dobít kredit mobilního telefonu a koupit cigarety, aniž by znal PIN. Podruhé si natankoval pohonné hmoty do svého vozidla. Úhradu částky ve výši osmi set korun však nemohl provést, protože zadal chybný kód. Smůlu měl i v tom, že zrovna kolem čerpací stanice projížděla policejní hlídka. Cizí platební kartu musel vrátit a sám čelí trestnímu stíhání.

Stánek na Matyldě navštívil zloděj
Neznámý pachatel navštívil minulý týden rekreační areál Matyldu v Mostě - Souši. V přesně nezjištěnou dobu se za použití násilí vloupal do prodejního dřevěného stánku. Uvnitř objektu pak odcizil dveře s bezpečnostní mříží, stůl a další věci, vše v celkové hodnotě dvaceti tisíc korun. Případ trestného činu krádeže vloupáním šetří mostecká policie.

Ke kolům přišel lacino
Zloděje zaznamenal v obytném domě jeden Mostečan. Prohlídkou sklepních prostor zjistil, že mu zmizela zde uložená dvě horská jízdní kola, dámské a pánské. Zloděj se do místnosti, kde kola byla uskladněna, vloupal bez použití násilí. Poškozený majitel odhadl způsobenou škodu na částku třicet tisíc korun. Případ trestného činu krádeže teď vyšetřují mostečtí policisté.

 

vytisknout  e-mailem