Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Místní podnikatelé myslí na druhé

KRAJ - V době krizového stavu si práce složek Integrovaného záchranného systému velmi váží i místní podnikatelé. Jedním z nich je Daniel Perner. 

3
Mlynář Daniel Perner, majitel Mlýnu Perner Svijany je jedním z místních podnikatelů v Libereckém kraji, kteří si velmi váží v této nelehké době práce složek Integrovaného záchranného systému. 

Jako poděkování za jejich náročnou práci předal Krajskému ředitelství policie Libereckého kraje produkty ze svého mlýna. 

4V době krize a nouzového stavu, kdy se kromě šití roušek lidé také vrhli na výrobu domácích těstovin a na pečení domácího pečiva, to jistě každý uvítá. Lidé začali péct více doma nejen kvůli obavám z dopadu preventivních opatření proti šíření koronaviru na dodávky pečiva, ale také kvůli strachu z mnohdy nebaleného pečiva.

I to je jeden z dalších důvodů, proč se rozhodl věnovat své výrobky nejen samotným policistům, kteří stojí tzv. v první linii a jejich práce je fyzicky i psychicky náročná, ale i občanským zaměstnancům, kteří i v tomto nouzovém stavu zajišťují běžný chod krajského ředitelství a  mnozí z nich se snaží kromě své práce být přínosem pro své kolegy a  pustili se tak i do šití roušek, kterých není stálo mnoho. I jim patří velké díky. 

11
Pan Perner není jediným z místních podnikatelů, kteří si cení práce nejen policistů a vyjadřují jim svůj obdiv. Jako jedním z prvních na policisty myslel majitel libereckého pekařství Bláha, který obdaroval policisty sloužící přímo na hranicíh pečivem a zákusky.  Velmi si vážíme i těch, kteří provozují bistra a podniky, kde poskytují pro policisty, hasiče a záchranáře jídlo a nápoje zdarma. 

Taková vlna solidarity je pro policisty, ale jistě i pro další složky Integrovaného záchranného systému, velkou podporou a velkým pozitivem v jejich náročné práci. 
 

1. 4. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem