Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Minulý týden na Karlovarsku proběhlo česko-německé policejní cvičení

Minulý týden na Karlovarsku proběhlo česko-německé policejní cvičení "Přejezd 2006".  

Tématem cvičení bylo řešení situace při pronásledování pachatelů trestné činnosti na území sousedního státu podle kooperační smlouvy č. 91/2002 Sb m.s.čl.8 a Závazného pokynu policejního prezidenta č. 101/2005 ze 16.září 2005, kterým se upravuje postup při přeshraničním pronásledování. 
 
 
Po předchozí dohodě s kolegy policejního ředitelství v Chemnitz - policejního okrsku v Annabergu proběhlo cvičení za účasti sedmi policistů z německé strany a osmi policistů z Čech. Cvičení se přímo účastnili ředitel a náměstek ředitele okresního ředitelství PČR v Karlových Varech , velitel služby, komisař krizového řízení , vedoucí operačního oddělení Policejního prezidia ČR , vedoucí české strany komunikačního střediska Bahratal/Petrovice a dva policisté s hlídkovým vozem v barevném provedení PČR , kteří simulovali činnost ozbrojených pachatelů. 
 
 
Za německou stranu se dostavili zástupci policejních složek SRN - Polizeirevier Annanberg - PD Chemnitz , včetně dvou policistů s hlídkovým vozem v barevném provedení policie SRN. Cílem cvičení bylo prověřit spolupráci příslušných policejních složek PČR a SRN, procvičit základní postupy při řešení krizových situací, řízení a organizaci při simulovaném incidentu, v tomto případě pronásledování pachatelů trestné činnosti přes státní hranice a předávání informací mezi jednotlivými útvary. "Přejezd 2006" proběhl úspěšně.
 
 
Policisté měli během akce možnost odhalit a odstranit drobné nedostatky, vyplývající převážně z jazykové bariéry. Podařilo se položit základ k další spolupráci v přeshraničním styku sousedících států. Na úspěchu akce Přejezd 2006 se podílelo také Krajské ředitelství HZS Karlovarského kraje, které díky porozumění ředitele plk.Ing. Zdeňka Teplého poskytlo reprezentativní prostory budovy HZS ve Dvorech a policistům z Čech a Saska tím připravilo vynikající zázemí .

vytisknout  e-mailem