Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Ministra vnitra se setkal s policisty v Polné

KRAJ VYSOČINA: Hlavními tématy debaty s vedením kraje byly ekonomika a nová systemizace 

Ministr vnitra Jan Kubice, první náměstek ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost Mgr. Jaroslav Hruška a náměstkyně ministra vnitra pro ekonomiku a provoz Ing. Miroslava Oliveriusová navštívili v pátek 13. ledna Krajské ředitelství policie kraje Vysočina.

Ministr vnitra Jan Kubice spolu se svými náměstky pracovní návštěvu na Vysočině zahájili v Polné, kde zavítali na Obvodní oddělení Policie ČR. V Polné si pan ministr vnitra našel čas na debatu s policisty. Diskuse se dotýkala především současné ekonomické situace v resortu. Policisté se na pana ministra obraceli s otázkami, které se týkaly snižování tabulkových míst u Policie ČR i poklesu příjmů policistů v souvislosti se změnou tarifních tabulek, kdy policisté přišli o deset procent ze svých tarifních služebních příjmů. Pan ministr polenské policisty ujistil, že v žádném případě nepočítá se snižováním počtu policistů v přímém výkonu služby.
 
V další části programu pracovní cesty pana ministra na Vysočinu se ministr sešel s vedením Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Pracovní setkání s vedením krajského ředitelství policie bylo třetí v řadě pracovních výjezdů ministerské delegace do krajských měst. Hlavními tématy diskuse byly především ekonomická situace související s připravovanými systémovými úsporami.
 
Ředitel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina plk. Mgr. Miloš Trojánek seznámil pana ministra se základními problémy, se kterými se musí policie na Vysočině potýkat. Zmínil především velkou rozlohu kraje s vysokým počtem malých obcí, největší dálniční oddělení v rámci České republiky, umístění dvou věznic na území kraje i Jadernou elektrárnu Dukovany. Poté se rozvinula diskuse týkající se návrhu nové systemizace a  debata na téma nastavení provozního rozpočtu pro rok 2012.
 
„Jsem velmi spokojený s úrovní řízení  u Policie na úrovni kraje Vysočina,“ řekl po skončení návštěvy ministr vnitra Jan Kubice. Jeho slova potvrdil i první náměstek Mgr. Jaroslav Hruška, který na tiskové konferenci uvedl, že  velice oceňuje skutečnost, že  mohl zavítat na malé obvodní policejní oddělení a vidět každodenní realitu, „Chtěli jsme vidět v jakých podmínkách a jak řadoví policisté na Vysočině slouží. Chtěl bych ocenit především přístup pana policejního ředitele a také to, že jeho vnímání současné doby je pozitivní. S panem ministrem zjišťujeme, že na  nových krajských policejních ředitelstvích některé mechanismy, které jinde dělají problémy, bez obtíží a velice dobře fungují,“ dodal.
 
„Dnešní návštěvu pana ministra hodnotím velmi pozitivně. Témata, o kterých jsme se bavili, byla převážně ekonomického rázu. Pana ministra zajímalo především nastavení ekonomických procesů na našem krajském ředitelství, kde jsme pana ministra seznámili s úrovní i formou řídících procesů. Druhou problematikou, který byla diskutována, byla připravovaná systemizace policejních mést v rámci krajského ředitelství, struktura řízení a personální politika krajského ředitelství,“ zhodnotil ministerskou návštěvu ředitel Krajksého ředitelství policie kraje Vysočina.
 
mjr. JUDr Dana Čírtková, vrchní komisař
13. leden 2012
Odkazy do noveho okna

Ministr vnitra na Vysočině 1

Ministr vnitra na Vysočině 1 

Detailní náhled

Ministr vnitra na Vysočině 2

Ministr vnitra na Vysočině 2 

Detailní náhled

Ministr vnitra na Vysočině 3

Ministr vnitra na Vysočině 3 

Detailní náhled

Ministr vnitra v Polné

Ministr vnitra v Polné 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem