Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Milovník tuňáka skončil za mřížemi

ZLÍNSKO: Kradl celkem osmnáctkrát. 

Kriminalisté obvinili šestatřicetiletého muže žijícího ve Zlíně ze spáchání trestného činu krádež, a to v osmnácti případech s celkovou škodou témě sedmnáct tisíc korun. Soudce okresního soudu ve Zlíně akceptoval návrh na uvalení vazby a policisté muže převezli do vazební věznice v Olomouci. V případě odsouzení hrozí jedenáctkrát soudně trestanému muži další trest odnětí svobody, tentokrát až na tři roky.

Muž kradl od ledna letošního roku až do současné doby. Začátkem minulého týdne ho po krádeži několika konzerv tuňáka zastavil za pokladnami prodejny na sídlišti ve Zlíně pracovník bezpečnostní agentury. Přivolal policisty, kteří muže zadrželi, převezli do policejní cely a zahájili úkony trestního řízení.

Muž měl přesně vymezené zboží, které kradl zejména ve Zlíně – Malenovicích, ale později také v prodejně v centru Zlína. Jednalo se o konzervovaného tuňáka, kapsle na praní a konkrétní cukrovinku. Ukradené potraviny buď sám zkonzumoval, nebo prodával náhodným známým. Ke všemu, co je mu kladeno za vinu, se přiznal a vyjádřil nad svým jednáním lítost.

14. září 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem