Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Milovník doutníků vyloupil sklad

Pražští kriminalisté pátrají po muži, který se vloupal do skladu a odcizil doutníky a další kuřácké příslušenství. 

Kriminalisté ze sedmého oddělení třetího policejního obvodu se od poloviny června zabývají případem krádeže tabákových výrobků a potřeb ze skladu v Husitské ulici v Praze 3. V této souvislosti pátrají po zatím neznámém muži, který dne 17. června okolo osmé hodiny ráno odemčenými vraty vešel do areálu skladu, do kterého se následně vloupal a odcizil doutníky, dýmky, zapalovače a placatky. Jeho nekalý plán ovšem zkomplikoval zaměstnanec skladu, který, aniž by o pachatel věděl, uzamkl vrata areálu a odešel pryč. Když se pak podezřelý i s nakradenými věcmi uloženými v tašce snažil zmizet, zjistil, že je za čtyřmetrovými vraty uvězněn. Nejprve se proto snažil vrata otevřít lomcováním, ale to se mu nepovedlo, a tak se rozhodl, že je i s taškou napěchovanou lupem přeleze. V některých chvílích se dokonce schylovalo k pádu, mladík to však pokaždé vybalancoval, a to i s doutníkem v ústech. Po několikaminutovém, dá se říci až akrobatickém výkonu, se mu nakonec i s taškou podařilo uniknout.

Bezpečnostní kamery na místě zachytily jak úprk podezřelého, tak i jeho podobu. Kriminalisté v této souvislosti zajistili několik stop a provedli celou řadu dalších jiných úkonů, které však do současné doby nevedly k vypátrání podezřelého. Touto cestou se proto nyní obrací i na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při spolupátrání. Jakékoli informace policisté přijmou na bezplatnou tísňovou linku 158.

Za krádež věcí v hodnotě několika tisíců korun neznámému muži v případě vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

por. Mgr. Iveta Martínková – 30. 6. 2016

Odkazy do noveho okna

podezřelý

podezřelý 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem