Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Miliony korun získala na zálohách za podvodný prodej nemovitostí – za stejný podvod byla již jednou odsouzena

Pražští kriminalisté hledají další poškozené, kteří uvěřili podvodnici a zaplatili zálohu za byt v novém bytovém komplexu v pražských Strašnicích. 

Kriminalisté z 5. oddělení obecné kriminality Obvodního ředitelství Prahy IV. v průběhu minulého týdne zadrželi a následně obvinili jednatřicetiletou ženu, která se v minimálně šesti případech dopustila podvodného jednání při prodeji bytů v Praze 10.  Zadržená si dosud nezjištěným způsobem obstarala klíče od luxusních bytů a v těch prováděla prohlídky mnoha zájemcům. V případě zájmu o koupi bytu předložila kupujícím falešnou reservační smlouvu, na základě které si nechala zaslat zálohu a poté přestala s budoucími majiteli komunikovat.  Obviněná vystupovala jako zástupkyně společnosti zprostředkovávající prodej nemovitostí a používala různá jména např.  Denisa Bauerová, Denisa Gujdová. Za vybrané zálohy si nakupovala drahé luxusní oblečení, jezdila na exotické dovolené a žila nadstandardním způsobem života.

V průběhu prošetřování celé věci se kriminalistům podařilo prokázat celkem šest fiktivních prodejů, na základě kterých podvodnici na zálohách zaslali přibližně sedm milionů korun. V současné chvíli však nemůžeme vyloučit, že bylo podvedeno mnoho dalších lidí. V této souvislosti bychom rádi požádali další poškozené, aby se kriminalistům ozvali na tel. 731 195 276 nebo prostřednictvím tísňové linky 158. V případě, že jste se stali taktéž obětí podvodu této ženy, nebo se vás žena „pouze“ pokusila podvést, ozvěte se prosím policistům na výše uvedené telefonní číslo.

Vhledem k tomu, že policisté tuto ženu stíhali za obdobné protiprávní jednání již před několika lety, za které byla podmínečně odsouzena, nyní ji v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až osmi let. Zadržená jednatřicetiletá žena je v současné chvíli stíhána vazebně.

kpt. Eva Kropáčová

vytisknout  e-mailem