Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Milionová loupež v Raiffeisen bance objasněna

Jihočeští kriminalisté objasnili loupež bankovního domu z roku 2009 se škodou kolem 9 000 000 korun. 

Složité a náročné pátrání, opakované výzvy do médií, žádosti k občanům o pomoc při pátrání po drzém pachateli v klobouku, který si v poledne odnesl z bankovní pobočky Raiffeisenbank na Českobudějovickém náměstí několik milionů korun, skončilo.


Loupež.jpg
Tak na mne došlo. Stálo mi to za to? Takovéto myšlenky se nyní pravděpodobně honí v hlavě zhruba padesátiletému muži z Vysočiny. Jihočeští kriminalisté totiž muže v minulých dnech obvinili ze sólové a drzé loupeže se zbraní v ruce.


Podle obvinění měl 10. listopadu 2009 kolem poledne přepadnout pracovnici speciální pokladní místnosti ve zmíněném bankovním domě. Pod namířenou zbraní ji přinutil si lehnout, svázal ji a zmocnil se finanční hotovosti kolem 9 000 000 korun. Při loupeži nedošlo ke zranění osob. Lupič pak pobočku opustil maskován kloboukem na hlavě směrem k Piaristickému náměstí.


Kriminalisté po muži pátrali přes dva roky, jejich důslednost a neúnavnost nakonec přinesla ovoce. Prostě na každého jednou dojde. Jak kriminalisté zjistili, muž uloupené peníze použil pro svoji potřebu, pravděpodobně se z nich několik následujících let těšit nebude.


Kriminalisté muže stíhají pro zločin loupeže § 173, v prvním a třetím odstavci. Při odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody ve výši osm až patnáct let. Vyšetřování běží na svobodě. Kriminalsté nadále na případu intenzivně pracují, aktuálně nevylučují, že by mohlo být obvinění rozšířeno na další osoby.  

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

6. března 2012


 

vytisknout  e-mailem