Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Mikulášské kontroly

ŠUMPERSKO - Mějte na paměti, že čert nikdy nespí! 

S netradiční silniční kontrolou se mohli dnes v dopoledních hodinách setkat motoristé v Lesnici na Zábřežsku. Na dodržování pravidel silničního provozu tam společně s policisty dopravního inspektorátu a krajským koordinátorem BESIP Ing. Miroslavem Charouzem dohlížely děti z tamější základní školy.

Policisté u řidičů provedli základní kontrolu a dále je předali dětem přestrojeným za čerty a anděly, aby mohly pod vedením a dohledem policistů poděkovat vzorným řidičům, že dodržují pravidla silničního provozu a naopak „vyčinit“ těm, kteří se dopustili nějakého dopravního přestupku.

Řidiči, kteří měli vše v pořádku, obdrželi od dětí čokoládovou figurku Mikuláše a drobný dárek, který jim děti vyrobily. Přestupci se museli spokojit s figurku čerta nebo s uhlím. Některé řidiče děti také požádaly, aby jim zarecitovali básničku nebo zazpívali písničku. Na tu s mikulášskou tematikou jen horko těžko vzpomínali. V rozrušení si vybavili jen tu, jak pes skákal přes oves.

A jak si řidiči vedli? Jejich překvapené pohledy postupně přešly v úsměv a dobrou náladu. Většina kontrolovaných řidičů měla vše v pořádku. Uhlí a pokutě se nevyhnuli čtyři řidiči, a to kvůli špatnému technickému stavu vozidla a nepřipoutání se bezpečnostním pásem. Tito dětem slíbili, že se do příště polepší.

Cílem akce bylo seznámit děti s prací dopravní policie a názorně jim ukázat, co je v chování účastníků silničního provozu správné a čeho by se naopak měli vyvarovat. Dílčím cílem bylo také preventivně zapůsobit na samotné řidiče.

nprap. Mgr. Ladislav Jílek
3. prosince 2021

Odkazy do noveho okna

Mikulášské kontroly

Mikulášské kontroly 

Detailní náhled

Mikulášské kontroly

Mikulášské kontroly 

Detailní náhled

Mikulášské kontroly

Mikulášské kontroly 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem