Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Mikulášská akce

Mřp Ostrava - 8.12.2010 V Sanatoriích Klimkovice bylo čertovsky veselo  

     Dne 7. prosince 2010 jsme uspořádali „Preventivní mikulášskou akci“ v Sanatoriu Klimkovice nejen pro handicapované děti, ale i pro dospělé klienty lázní. Všechny přítomné jsme chtěli nejen rozveselit a potěšit v předvánočním období, ale rovněž tak prezentovat zajímavosti nejen naší práce.
Pro účastníky akce byl připraven bohatý program. Začali jsme v prostorách krásné kolonády ukázkou práce policistů Skupiny základních kynologických činností a jejich pejsků. Pak si skoro všichni společně zazpívali a čerti i zatancovali se zpěvákem Pavlem Novákem a jeho skupinou Family. Po večeři jsme se opět všichni sešli na kolonádě, kde již na všechny zúčastněné čekali zástupci  Besipu, Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra, Rádia Čas, policisté z Pyrotechnické služby, strážníci Městské policie Ostrava a policisté z Preventivně informační skupiny Ostrava. Děti, pro které byla před pár dny vyhlášená soutěž „o nejlepší čertici a nejlepšího čerta“, chodili mezi stánky v maskách čertů. Z některých šel strach, jiní byli pohádkově kouzelní. Děti, čerti, dospělí, no prostě všichni plnili různé úkoly, dostávali upomínkové drobnosti a akci si doslova užívali. Mezi dětmi se pohybovali Mikuláš, Čert a Anděl. Ve velkém množství čertic bylo opravdu moc těžké vybrat tu „nej čertici“. Nakonec však Mikuláš s Čertem a Andělem označili tři nejkrásnější čertice, protože holky byly ve sto procentní převaze. A protože se této akce zúčastnil i ředitel Městského ředitelství policie Ostrava plk. Mgr. Tomáš Landsfeld, předal diplom a balíčky s preventivními dárečky vítězům soutěže. Akci si pochvaloval nejen ředitel Sanatorii Klimkovice pan Jozef Dejčík, ale i starosta města Klimkovice pan Ing. Zdeněk Husťák.               

Akce byla úspěšná a hodně veselá. Nejen ti malí účastníci, ale i dospělí, měli o zábavu postaráno. Čert sice v průběhu akce některým dětem nahnal strach, ale nakonec Mikuláš podaroval všechny děti balíčkem čokolády a Anděl rozdal propagační materiály.

 

                                                                                pprap. Mgr. Vladimíra Pietraszová
                                                                           Preventivně informační skupina Ostrava

 Fotogalerie z uvedené akce .......   ZDE.

vytisknout  e-mailem