Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Mighty Sounds 2022

Táborsko - Policisté vyhodnotili bezpečnostní opatření. 

Policisté vyhodnotili bezpečnostní opatření k hudebnímu festivalu Mighty Sounds 2022, které probíhalo od pátku 8. července od půl osmé ráno do půl čtvrté odpoledne dne 11. července tohoto roku. Cílem opatření bylo ve spolupráci s pořadateli zajistit veřejný pořádek a dohlížet na bezpečnost a plynulost v silničním provozu při příjezdu a odjezdu účastníků. Policisté se zaměřili na kontrolu podávání alkoholických nápojů nezletilým a mladistvým osobám. Dále se ve spolupráci s Celní správou zaměřili na šíření toxikomanie, zejména na distribuci a přechovávání omamných a psychotropních látek.

Do opatření bylo zařazeno 98 policistů pořádkové, dopravní, cizinecké a kriminální policie, 12 příslušníků Celní správy a služební pes.

Za dobu konání opatření byly zadokumentovány dva přečiny, a to přechovávání omamné látky a jedu - kokainu. Dále policisté zadrželi 5 řidičských průkazů, zadokumentovali čtyři řidiče, respektive „neřidiče“, kteří usedli za volant svého vozu bez platného řidičského oprávnění a budou tak řešeni pro podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí. U čtyřech řidičů vyšel pozitivně orientační test na OPL, dva z nich odmítli lékařské vyšetření. Dále zaevidovali jeden přestupek proti majetku a devět přestupků za držení OPL v malém množství. Policisté vyřešili na místě v příkazním řízení 18 pokut za více než 12 tisíc korun.

Celkově lze konstatovat, že v rámci akce nedošlo k závažnějšímu porušení veřejného pořádku.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

12. července 2022

vytisknout  e-mailem