Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Mezinárodního policejního mistrovství ČR v jízdě na koni se poprvé zúčastnili liberečtí policisté

KRAJ - 23. ročníku se poprvé v historii zúčastnila i dvojice z nově vzniklého Oddělení služební hipologie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. 

2První Mezinárodní policejní mistrovství ČR v jízdě na koni se uskutečnilo již v roce 1997 v Brně. Dalšími městy, které hostily tuto akci, byla Praha a Zlín. První Mezinárodní policejní mistrovství ČR v jízdě na koni se uskutečnilo již v roce 1997 v Brně. Dalšími městy, které hostily tuto akci, byla Praha a Zlín. 

V letošním roce probíhal 23. ročník Mezinárodního policejního mistrovství České republiky v jízdě na koni ve dnech 17. – 18. června 2022 v areálu Panské Líchy v Brně. Organizátorem bylo Ministerstvo vnitra, Policie České republiky, Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje a Sportovní klub Kometa Brno.

Mezinárodního policejního mistrovství se poprvé v historii zúčastnila i dvojice z nově vzniklého Oddělení služební hipologie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje - prap. Mgr. Lenka Dvořáková s koněm Angelo II.

Závod se skládal ze 2 disciplín:

Soutěž č. 1 – skokové derby, ve kterém je zařazeno 6 přírodních překážek (výška překážek do 90 cm, šířka překážek do 100 cm) a 10 parkurových překážek (výška a šířka překážek do 100 cm). Délka tratě do 1200 m.

3
Soutěž č. 2 - policejní parkur, který se skládá z 10 cviků:

a)    skok přes překážku a srážení předmětů,
b)    přechod přes lávku nad vodou,
c)    přenášení břemene,
d)    bourání stěny (bariéra ze sudů),
e)    skok přes oheň,
f)     průjezd sníženým podhledem se zavěšenými předměty,
g)    kavalety se srážením předmětů,
h)    zazvonění ve vymezeném prostoru,
i)     střelba na terče,
j)     přenášení vlajky.

I když se liberecká dvojice tentokrát neumístila přímo na medailových příčkách, jistě na mistrovství republiky reprezentovala Krajské ředitelství policie Libereckého kraje s plným nasazením a se vší ctí. 


11. 7. 2022
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem