Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mezinárodní workshop antikonfliktních týmů policie

Již podruhé se setkali zástupci antikonfliktních týmů evropských zemí. 

 

Výbava AKT.jpgVýbava AKT

Ve dnech 10. - 12. října 2016 uspořádalo ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezídia České republiky ve spolupráci s odborem bezpečnostní politiky a prevence kriminality Ministerstva vnitra České republiky mezinárodní workshop odborníků z řad policejních sborů vybraných členských států EU. Akce na téma „AKT a jejich role k současným hrozbám v Evropské Unii“ se konala pod záštitou ministra vnitra v pražském hotelu Spiritka.

Konferenci zahájil první náměstek policejního prezidenta plk. Mgr. Martin Vondrášek, ředitel odboru bezpečnostní politiky a prevence kriminality MV ČR Mgr. David Chovanec a ředitel pořádkové policie plk. doc. Ing. Martin Hrinko, Ph.D., MBA, s tím, že na evropské úrovni se ještě nikdy v historii nedebatovalo o využívání antikonfliktních týmů za tak hojné účasti evropských zemí. Antikonfliktní týmy jsou v naší zemi využívány již 11 let a již od nás převzalo tento koncept několik zemí, např. Slovensko, Polsko a Ukrajina.

Této akce se zúčastnili policisté ze 14 zemí EU a Ukrajiny (např. Německa, Polska, Slovenska, Švédska, Francie, Řecka, Ukrajiny, Nizozemí, Španělska, Velké Británie, Belgie, Norska, Dánska  a Švédska.

Workshop byl realizován částečně formou prezentací a částečně formou praktického cvičení. Tyto dny byly tedy tematicky zaměřeny na řešení aktuálních výzev, se kterými se naši policisté potýkají  nebo potýkat můžou.

Cílem setkání bylo získání informací a návrhů pro další rozvoj činnosti antikonfliktních týmů policie.

Na závěr celé akce jsme získali přes německé kolegy informaci, že rakouští policisté žádají o obdobnou prezentaci český antikonfliktní tým. Naši policisté tak do konce roku navštíví rakouské kolegy a rádi jim předají své zkušenosti. Díky úspěšnému dvoudennímu workshopu se tak další země rozroste o antikonfliktní tým.

12. října 2016
kpt. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

Mgr. David Chovanec, plk. Martin Vondrášek, plk. Martin Hrinko (zleva)

Mgr. David Chovanec, plk. Martin Vondráš... 

Detailní náhled

Přivítání plk. Martina Vondráška

Přivítání plk. Martina Vondráška 

Detailní náhled

Workshop AKT

Workshop AKT 

Detailní náhled

Workshop

Workshop 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem