Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mezinárodní spolupráce v praxi

Výsledkem bryskní spolupráce mezi Ústredným operačným strediskom Policajného zboru Slovenské republiky a operačního odboru Policejního prezidia České republiky bylo nejen vypátrání odcizeného vozidla, ale i zadržení podezřelého muže. Vše se odehrálo během necelých tří hodin. 

V úterý 5. 10. t. r. ve večerních hodinách policista převzal telefonát z Bratislavy:   Na Rychnovsku se pohybuje odcizená oranžová fabia se slovenskou značkou. Místo výskytu bylo průběžně zpřesňováno a směrovány do něj hlídky obvodních oddělení územního odboru PČR z Rychnova nad Kněžnou. Po čtyřiceti minutách bylo vozidlo nalezeno odstavené v bývalém zemědělském objektu s odstraněnými registračními značkami.
 
Úspěšné bylo i pátrání po řidiči, který vozidlo na místo nálezu odstavil. Krátce před půlnocí byl podezřelý zadržen. Nalezena byla i kupní smlouva na 60 000 Kč.
 
Akce je příkladem dobré mezinárodní spolupráce na úrovni centrálních operačních středisek obou policejních sborů, ale i rychlého postupu rychnovských policistů. 
 
kpt. PhDr. Dagmar Bednarčíková
07. 10. 2010
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem