Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Mezinárodní odborný seminář - MEPA 2014

Ve dnech 8.-12. června 2014 se v konferenčním centru „Spiritka“ v Praze uskutečnil Mezinárodní odborný seminář – kompenzační opatření na vnitřních schengenských hranicích v rámci Středoevropské policejní akademie MEPA.  

Středoevropská policejní akademie vznikla v roce 2001 podpisem dokumentu „Společné prohlášení o spolupráci v rámci MEPA“. Jedná se o mezinárodní vzdělávací cyklus pro policisty z osmi evropských zemí – České republiky, Spolkové republiky Německo, Polské republiky, Slovenské republiky, Slovinské republiky, Švýcarské konfederace, Rakouské republiky a Maďarska.
 
Během letošního semináře prodiskutovali experti a účastníci otázky mezinárodní policejní spolupráce při boji proti nelegální migraci a s tím spojených policejních činností. Vzájemně se seznámili se situací v oblasti nelegální migrace na území jednotlivých států a předali si aktuální zkušenosti z opatření, právě probíhajících k této problematice na území jejich států a využívání nových technických prostředků. Zúčastnění odborníci dále projednávali nové strategie a metody odhalování a kontroly migrace ve vnitrozemí a problémy spojené s realizací návratové politiky.
 
Na závěr týdenního školení předal náměstek ředitele Ředitelství služby cizinecké policie plk. Mgr. Jan Kučera všem účastníkům certifikáty o absolvování semináře.

kpt. Mgr. JIndřiška Kaminská

vytisknout  e-mailem