Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mezinárodní mistrovství služebních psovodů 2011

     Ve dnech 15. až 17. dubna 2011 se opětovně, jako posledních několik let, uskutečnilo na Mělníku, v areálu ISŠT, Mezinárodní mistrovství služebních psů. Počet soutěžících se pro tentokrát vyšplhal až na počet 42. Do města na soutoku řek Vltavy a Labe se sjela celá plejáda špičkových psovodů s jejich čtyřnohými pomocníky a své zastoupení zde našli ti nejlepší kynologové z řad Policie České republiky, Vězeňské správy, Cizinecké policie, Armády České republiky, Městských policií, civilních bezpečnostních služeb i kynologických sdružení a organizací. Nechyběli ani zahraniční družstva v zastoupení zemí Slovenska, Litvi a Polska.
      Po celé tři dny soutěžili psovodi se svými psi ve čtyřech základních kategoriích. Všestrannost, stopy, obrana a dvoučlenná družstva. Psi a psovodi z kategorie všestranných se automaticky vyhodnocují i v kategorii stopařů a obranářů. Vložený závod umožňuje mladým kynologům a psům získat své první soutěžní zkušenosti. Není omezen rasou psa, ale musí odpovídat stavba těla daným disciplínám – tj. poslušnost, odvaha.
      Mistrovství začíná obranou v noci, zadržením pachatele na 100 metrů. V denních disciplínách se pak prověřuje poslušnost a obrana.
      Celé akce se samozřejmě zúčastnili i zástupci jednotlivých složek jak z České republiky, za i ze zahraničí. Nad celou akcí převzal záštitu i starosta města Mělníka pan MVDr. Ctirad Mikeš, který je mimo jiné od roku 2001 do současné doby prezidentem kynologickým sdružením TART CZ Mělník. Nad celým třídenním programem bděl i po tentokráte ředitel Mezinárodního mistrovství služebních psů, generál Ing. Libor Krejcar.
       Vítěze všech kategorií na konci perných dnů čekala odměna v podobě medailí a pohárů, dále dárkových poukazů a dárků a pro jejich čtyřnohé miláčky, kteří si ten svůj velký díl na vítězství vybojovali, krmiva a další mlsy.
        Plk. Mgr. Ivana Čížková – Stehlíková, zástupce vedoucího Územního odboru PČR Mělník, se zúčastnila jednoho ze slavnostních zahájení jedněch z disciplín, kdy v závěru dne poté společně s generálem Ing. Krejcar a starostou města Mělníka MVDr. Mikeš, oceňovala šťastné výherce.
        Věříme, že Mezinárodní mistrovství služebních psů se v našem regionu Mělnicka bude pořádat i nadále a prezentace těch nejlepších služebních psovodů s jejich psi, ale i začínající mladí kynologové, budou i nadále reprezentovat své země a prezentovat důstojnost svého povolání.
 
nprap. Jana Žáčková
26. dubna 2011
  

vytisknout  e-mailem