Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mezinárodní konference WASBE Prague 2016

Zúčastní se jí i Hudba Hradní stráže a Policie České republiky. 

Mezinárodní konference WASBE Prague 2016 se koná od 8. do 11. července v Praze. Jedná se o prestižní událost, která se v České republice koná poprvé a dne 9. července ve Španělském sále zahraje i Hudba Hradní stráže a Policie České republiky. Tato událost je pořádána jako pocta české symfonické dechové hudbě, která má již více než dvousetletou tradici. 

Součástí konference jsou přednášky, workshopy, a především koncerty ve významných pražských sálech, na kterých vystoupí domácí i zahraniční orchestry.

„Je mi ctí, že na tak významné události může vystoupit i Hudba Hradní stráže a Policie České republiky, která nás skvěle reprezentuje i v zahraničí. Navštívila téměř dvě desítky zemí a také v květnu loňského roku uskutečnila slavnostní koncert ve Vatikánu a doprovázela generální audienci Svatého Otce. Jsem na ni velice hrdý,“ uvedl policejní prezident generálmajor Tomáš Tuhý.

Ve výčtu zahraničních aktivit Hudby Hradní stráže a Policie České republiky nesmí rovněž chybět bohatá spolupráce s řadou významných orchestrů a pěveckých sborů z celé Evropy, se kterými se podílí na řadě hudebních projektů. Nahrála za celou dobu své existence stovky rozhlasových snímků a účinkovala v desítkách televizních pořadů. Nahrála téměř dvě desítky LP gramofonových desek a více než 20 alb na CD nosičích.

8. července 2016
kpt. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem