Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mezinárodní hlídka v Polsku

NÁCHODSKO - V ulicích Kudowy Zdróje hlídkovali Poláci i Češi 

Česko polská hlídkaČesko polská hlídka / foto Policie ČR
V sobotu 31. března 2012 mohli místní obyvatelé i návštěvníci v sousedním Polsku potkat mezinárodní hlídku. Policista z Obvodního oddělení policie Náchod, policista z Kudowa Zdrój a městský strážník z Kudowa Zdrój dohlíželi na dění v lázeňském městečku.

Smíšená mezinárodní česko-polská hlídka své oko zaměřila nejen na tržnici, ale bděla i nad plynulostí silničního provozu a dodržování pravidel. Policisté, ač přes různost jazyka, si velmi dobře porozuměli a společné úkoly plnili svědomitě a zodpovědně. Leckterý návštěvník z Čech pak využil policisty k dotazu, někteří však bohužel i k nahlášení krádeže.

Je na místě varovat, že zejména tržnice skýtají kapsářům nepřeberné možnosti, jak se obohatit na cizí účet. Kapsáři předpokládají, že lidé neplatí kreditními kartami, ale nosí s sebou hotové peníze, takže pro ně není těžké uplatnit své dlouhé prsty, a to na jakékoli straně hranice. Je zcela běžné, že polští kolegové honí české zloděje a na opačné straně hranice zase čeští policisté chytají polské nenechavce.

Pro lepší ochranu občanů v obou státech proto již nějaký čas fungují mezinárodní hlídky a ohlasy ukazují, že jsou užitečné.

nprap. Jana Pecoldová, por. Mgr. Eva Prachařová
3. dubna 2012

 

vytisknout  e-mailem