Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mezinárodní fotbalové utkání se blíží - AKTUALIZACE

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Utkání je z pohledu policie vyhodnoceno jako rizikové. 

Ve čtvrtek 11. srpna 2022 v 19.00 hodin začne na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti fotbalové utkání 3. předkola Evropské Ligy mezi celky 1. FC Slovácko a Fenerbahce SK Istanbul. Utkání je z pohledu policie vyhodnoceno jako rizikové. Tomu bude také odpovídat rozsah bezpečnostního opatření. Policisté budou připraveni na to, aby ve městě zajistili veřejný pořádek a v neposlední řadě i bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Bezpečnostního opatření  se zúčastní pořádkové jednotky z Krajského ředitelství Zlínského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje, policisté z pohotovostního a eskortního oddělení, z obvodních oddělení, dopravní policisté, policejní psovodi a policisté z řad policejní hipologie. Dále kriminalisté a policisté z antikonfliktního týmu, strážníci Městské policie z Uherského Hradiště a členové bezpečnostní agentury.

Očekáváme příjezd stovek fanoušků z Turecka, Německa a Rakouska, a rovněž návštěvu příznivců fotbalu z Uherského Hradiště. Mezi příznivci z jednotlivých klubů lze očekávat i problémové fanoušky.

Apelujeme na dodržování pravidel silničního provozu, důsledné respektování dopravního značení a pokynů policistů, strážníků a pořadatelů.

Tak jako před každým utkáním upozorňujeme návštěvníky, že bude důkladně kontrolován zákaz vstupu na stadion s jakoukoli pyrotechnikou a zakázanými předměty. Dále upozorňujeme, že zjevně podnapilé osoby nebudou vpuštěny na fotbalový stadion.

9. srpna 2022, por. Bc. Milena Šabatová 

Aktualizace 11. srpna 2022

Dnešní mezinárodní fotbalové utkání 3. předkola Evropské Ligy mezi celky 1. FC Slovácko a Fenerbahce SK Istanbul.se obešlo bez negativních událostí, které by ohrožovaly bezpečnost ve městě nebo přímo na fotbalovém stadionu. Policisté bezpečnostní situaci před sportovní akcí, v jejím průběhu i po jejím ukončení monitorovali a zasahovat proti nikomu z fanoušků či jiných osob nemuseli.

vytisknout  e-mailem