Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mezinárodní den seniorů v Kunicích

PRAHA VENKOV-JIH – V rámci preventivní aktivity se uskutečnilo čtvrteční odpolední setkání policisty z oddělení tisku a prevence s místními seniory bytového centra „Senior Park Kunice“. 

K setkání s dříve narozenými se podařilo vzhledem k příznivému, slunečnému a teplému počasí uskutečnit ve čtvrtek letošního 1. října na zahradě bytového areálu, a to i v době nepříznivého vývoje epidemiologické situace, za které je nutné dodržovat zvýšená hygienická opatření, a s tím spojených i společenských omezení. Senior Park - ilustrace
Policista seniory seznámil s některými druhy kriminality páchané na seniorech, jako jsou například krádeže, kapesní krádeže, loupežná přepadení, ale i určitá podvodná jednání, při kterých se od nich pachatelé pokoušejí pod různými legendami vylákat finanční prostředky, nebo se je případně snaží přimět k podpisu pro ně nevýhodných nebo podvodných smluv. Rovněž byla připomenuta základní pravidla bezpečného chování účastníka silničního provozu z pozice chodce, cyklisty, řidiče motorového vozidla, ale i cestujícího přepravovaného prostředky hromadné dopravy, ale i o povinnosti chodce o používání různých reflexních prvků za snížené viditelnosti na komunikacích mimo obec. Seniorům bylo doporučeno s ohledem na jejich bezpečnost, aby reflexní prvky používaly za snížené viditelnosti i v obcích a ve městech.
Při besedě byl vytvořen i prostor pro diskuzi a pro zodpovězení položených dotazů k danému tématu. Setkání proběhlo v poklidné a ničím nerušené atmosféře a bylo oboustranně velmi příjemné. Každý ze zúčastněných seniorů navíc dostal pozornost v podobě brožury a tiskovin s preventivními radami. Již teď plánujeme a těšíme se na další spolupráci.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
PČR Praha venkov-JIH
5. října 2020

Odkazy do noveho okna

Senior Park Kunice

Senior Park Kunice 

Detailní náhled

Senior Park Kunice

Senior Park Kunice 

Detailní náhled

preventivní materiály

preventivní materiály 

Detailní náhled

Senior Park Kunice

Senior Park Kunice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem