Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mezinárodní den seniorů v Jílovém u Prahy

PRAHA VENKOV-JIH – V rámci celorepublikové preventivní aktivity se uskutečnilo dnešní dopolední setkání policisty z oddělení tisku a prevence s místními seniory Domova v Jílovém u Prahy. 

Úvodní část setkání byla zaměřena na bezpečnost v silničním provozu. Senioři si připomněli základní pravidla bezpečného chování účastníka silničního provozu z pozice chodce, cyklisty, řidiče motorového vozidla, ale i cestujícího přepravovaným prostředky hromadné dopravy. Rovněž jim byla vysvětlena i problematika pohybu chodce či cyklisty za snížené viditelnosti na komunikacích, s upozorněním na povinnost být vybaven různými prvky z reflexních materiálů a doporučení o jejich používání i tam, kde tato povinnost stanovena není.
V druhé části se dříve narození seznámili s některými druhy kriminality páchané na seniorech, jako jsou například krádeže, kapesní krádeže, ale i určitá podvodná jednání, při kterých se od nich pachatelé pokoušejí pod různými legendami vylákat finanční prostředky, nebo se je případně snaží přimět k podpisu pro ně nevýhodných nebo podvodných smluv.
Při besedě byl prostor i pro diskuzi a zodpovězení dotazů k danému tématu. Setkání proběhlo v poklidné atmosféře a bylo oboustranně velmi příjemné. Každý ze zúčastněných seniorů navíc dostal dárek v podobě reflexních pásků, brožuru a letáky s preventivními radami. Již teď plánujeme a těšíme se na další spolupráci.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
oddělení tisku a prevence
PČR Praha venkov-JIH
1. října 2019

Odkazy do noveho okna

Mezinárodní den seniorů

Mezinárodní den seniorů 

Detailní náhled

Mezinárodní den seniorů 1.

Mezinárodní den seniorů 1. 

Detailní náhled

Mezinárodní den seniorů 2.

Mezinárodní den seniorů 2. 

Detailní náhled

Mezinárodní den seniorů 3.

Mezinárodní den seniorů 3. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem