Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Mezi okresy neprojel a navíc čelí obvinění

Při kontrole průjezdů vozidel mezi okresy se podařilo zastavit vozidlo s řidičem, který měl u sebe větší množství drog, platný zákaz řízení a navíc byl pod vlivem kokainu a marihuany. 

Pražští kriminalisté z 11. oddělení Praha I společně s příslušníkem Celní správy prováděli začátkem března kontroly vozidel na ulici Roztocká v pražských Dejvicích. Na tomto místě policisté ve smíšených hlídkách s dalšími příslušníky bezpečnostních sborů provádějí namátkové kontroly na dodržování vládních nařízení týkajících se omezení pohybu osob mezi okresy, jako na mnoha dalších místech na okraji Prahy.

Okolo páté hodiny večerní chtěl hranici okresu překročit řidič osobního motorového vozidla BMW. Když přijížděl ke kontrolnímu stanovišti a zahlédl hlídku, prudce zpomalil a dál jel skoro krokem. Jeho ,,nápadné“ jízdy si hlídka okamžitě všimla a z tohoto důvodu byl celníkem zastaven. Nejen, že nebyl schopný vysvětlit účel svojí cesty, ale navíc byl během kontroly velmi nervózní. Jak se později ukázalo, měl pro to také patřičný důvod. Neměl u sebe totiž žádné doklady a to jak své osobní, tak od vozidla se kterým přijel. Hlídce poskytl potřebnou součinnost k tomu, aby kriminalisté mohli provést jeho lustraci. Zjistili, že třiadvacetiletý řidič má platný zákaz řízení všech motorových vozidel a navíc se mu z auta line silný zápach konopí. Celník provedl důkladnou prohlídku vozidla. Když řidič viděl, že nemá cenu něco skrývat, přiznal, že se v autě nachází asi deset gramů marihuany. Mimo marihuany muž ve vozidle ukrýval i několik gramů kokainu. Spolu s drogami měl ve vozidle i několik nožů, ocelový boxer, injekční stříkačku, digitální váhu a velké množství sáčků připravených k distribuci těchto drog.

Kriminalisté provedli u muže test na přítomnost drog v těle, který prokázal, že je pod vlivem marihuany a kokainu.

Z okresu se tedy, jak je patrné, nedostal a místo toho byl na místě zadržen pro podezření ze spáchání hned tří trestných činů a to maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, a ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu za tyto trestné činy hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina      11. 3. 2021

vytisknout  e-mailem