Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mezi lidmi je téměř 5 tisíc litrů jedu!

ZLÍNSKÝ KRAJ: Nepijte alkohol, jehož původem si nejste jisti. 

Nemocnice ve Zlínském kraji v průběhu víkendu hospitalizovaly dvě ženy. U obou se potvrdilo, že jsou přiotrávené metanolem.

Kroměřížská nemocnice přijala šestašedesátiletou ženu, která měla vypít jednoho panáka rumu ve Zlíně. Přesným zdrojem si zatím nejsme jisti, pátráme po původu alkoholu. Také osmašedesátiletá žena, která je od soboty v nemocnici ve Zlíně, připíjela tvrdým alkoholem. V tomto případě pila údajně vodku, kterou jí dal její známý.

Ženy podle všeho nejsou v ohrožení života. Alkoholu vypily jen trochu. Ve Zlínském kraji na otravu metylakolem od začátku kauzy, tedy 10. září 1012, zemřely celkem tři ženy ze Zlína a Fryštáku (60, 61 a 70 let) a jeden muž z Napajedel (45 let) zemřel v Přerově.

Sice už víme, kdo smrtící koktejl namíchal, ale pořád ještě nevíme, kde je zbývajících 5 tisíc litrů jedu, které se dostaly mezi obyvatele. Proto nedoporučujeme pít tvrdý alkohol, jehož původ je nejistý. Obáváme se, že nejde o varování na několik dnů nebo týdnů, ale potrvá měsíce nebo roky.

 

24. září 2012, Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem