Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mezi láskou a nenávistí je tenká hranice

NÁCHODSKO – Na nového partnera své ex-partnerky si měl najmout posilu. 

Náchodští kriminalisté v těchto dnech obvinili z přečinu nebezpečného pronásledování, nebezpečného vyhrožování a zločinu těžkého ublížení na zdraví ukončeného ve stádiu pokusu třiatřicetiletému muži, kterému v případě prokázání viny hrozí až deset let ve vězení.

Podezřelý měl od prosince 2021 soustavně a dlouhodobě pronásledovat svoji bývalou přítelkyni a vyhrožovat jí i jejímu současnému partnerovi prostřednictvím sociálních sítí, sms zpráv a hovorů ublížením na zdraví. Rovněž se měl často vyskytovat v okolí jejich bydliště, kdy měl opakovaně vyhledávat osobní blízkost bývalé partnerky i přes její zamítavý postoj.

Neshody měly jednoho dne vyeskalovat i ve fyzické napadení přítele své bývalé partnerky. Tímto svým jednáním však vzbudil u poškozeného důvodnou obavu nejen o jeho život a zdraví, ale i o život a zdraví své partnerky a jejich syna.

Vážnost svých výhružek podpořil i oslovením a najmutím dvou mužů, kteří měli poškozeného fyzicky napadnout, a to za příslib jednak finanční odměny a jednak odměny v podobě pervitinu. Pro samotný útok si měli vybrat místo jeho bydliště, které za účelem zjištění denního režimu budoucí oběti několik dní před samotným napadením měli skrytě sledovat a na útok se připravovat. Následně v ranní době s maskováním přes obličej měli poškozeného zkopat a udeřit minimálně 16 ranami baseballovou pálkou. Agresoři byli v těchto dnech rovněž obvinění ze zločinu těžkého ublížení na zdraví ukončeného ve stádiu pokusu, za což v případě prokázání viny hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lucie Konečná
13.5.2022, 09:00hod.

vytisknout  e-mailem