Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mezi dětmi ve družině

JIČÍNSKO - Povídalo se hlavně o bezpečném chování v silničním provozu 

V pondělí 6. února navštívil pracovník Preventivně informační skupiny Jičín družinu při Základní škole Husitská v Nové Pace. Odpoledne se setkal s dětmi od první do páté třídy. Kolem stovky zvědavců se usadilo v prostorné učebně, kde očekávali příchod strážců zákona.S preventistou totiž přijel i policista z Obvodního oddělení Nová Paka, který dětem přivezl ukázat část služebního vybavení.

První část besedy se zaměřila na bezpečnou cestu do školy. Posluchači se denně účastní silničního provozu v pozici chodců. Proto se nezapomnělo na preventivní rady a doporučení, které souvisí s bezpečným přecházením vozovky. Velmi důležité je také vybavení oblečení školáků nejrůznějšími reflexními prvky. Řidič tak může reagovat na chodce na mnohem větší vzdálenost. Preventista s dětmi také zopakoval základní dopravní značky a vysvětlili si několik modelových situací v silničním provozu. Posluchači také prokázali velmi dobrou znalost důležitých telefonních čísel linek tísňového volání.

V závěru příjemného setkání si vzal slovo policista z Obvodního oddělení Nová Paka, který zajímavým výkladem okomentoval předvedenou výstroj a používané pomůcky pro výkon služby. Okamžitě na sebe strhl pozornost přítomných dětí, které ho zasypaly nejrůznějšími dotazy.
por. Bc. Petr Janda
07. 02. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

06. 02. ZŠ Husitská, N. Paka 

Detailní náhled

Jičínsko

06. 02. ZŠ Husitská, N. Paka 

Detailní náhled

Jičínsko

06. 02. ZŠ Husitská, N. Paka 

Detailní náhled

Jičínsko

06. 02. ZŠ Husitská, N. Paka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem