Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mezi desítkou nejlepších střelců světa je náš policista!

KRÁLOVÉHRADECKO - Miroslav Zapletal mezi "TOP 10" 

Nejlepší reprezentanti ze šedesáti čtyř zemí světa, kteří se nominovali na XVI. Mistrovství světa ve střelbě podle pravidel IPSC, se setkali v říjnu v řeckém Rhodos na střelnici Kalamonas Shooting Range. Více než 1.200 závodníků měřili pět dní své síly v celkem 30ti střeleckých situací (VIDEA zde).

Českou republiku reprezentoval osmnáctičlenný tým. V nominaci byl i  Miroslav ZAPLETAL - instruktor zásahové jednotky v Hradci Králové, který soutěžil v divizi production. Jedná se o divizi sériově vyráběných neupravených zbraní. Miroslav střílel opět s  pistolí České zbrojovky a.s.Uherský Brod - CZ 75 SP-01 Shadow, ráže 9mm Luger.
 
Střelecké situace vynikaly řeckou nápaditostí, z nichž bylo zřejmé, že jednotlivé kulisy dýchají historií této země. K vidění zde byl např. trojský kůň, řecké sloupy, imitace chrámů, střelba z lodí apod. Ke zvládnutí závodu bylo nutné minimální množství 500ks ran. Počasí po celou dobu závodu bylo příjemně letní. Vzhledem k vysokému počtu závodníků byly jednotlivé střelecké dny rozděleny na ranní a odpolední směnu, kdy pořadí bylo stanoveno organizátory. Střelnice byla rozdělena do několika bloků (orientovaných na různé světové strany), přičemž každý den závodníci  stříleli celkem šest situací. Ranní soutěžící začínali střílet již v brzkých ranních hodinách, kde střelba v bloku proti slunci byla velmi obtížná. Jedno takové ráno zažil i Miroslav a střelba v těchto podmínkách ovlivnila jeho dosud perfektní výsledky (více: VIDEO zde). 

Podal
i tak vynikající výkon a zařadil se mezi světovou špičku, když se umístil na neuvěřitelném desátém místě.
 
Přesto, že patří Miroslav mezi deset nejlepších střelců světa, s výsledkem není moc spokojen. I když má tento policista hodně zkušeností z velkých mezinárodních závodů po celém světě, jeho premiéra na Mistrovství světa v Řesku přesto sehrála svou roli. I když je letošní střelecká sezona vzhledem k počasí pomalu u konce, absolvoval Miroslav Mezinárodní závod – tzv. poslední kolo české superligy, který vyhrál. 

GRATULUJEME!!

více na: Úspěchy našich policistů
por. Mgr. Lenka Burýšková
19. října 2011
Odkazy do noveho okna

MS Řecko 2011

MS Řecko 2011 

Detailní náhled

MS Řecko 2011

MS Řecko 2011  

Detailní náhled

MS Řecko 2011

MS Řecko 2011 

Detailní náhled

Nejlepší střelci světa - MS 2011

Nejlepší střelci světa - MS 2011 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem