Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

S kradeným vozidlem daleko nedojel

OLOMOUC - Během pár minut po krádeži skončil v rukou policistů. 

Ve středu 3. července 2019 ráno o půl páté jsme přijali oznámení o vloupání do pneuservisu v Olomouci – Hodolany. Oznamovatel dodal, že si všiml z areálu vyjet osobní vozidlo Škoda Roomster, které zřejmě pachatel odcizil. O případu byly okamžitě informovány všechny policejní hlídky v Olomouci a okolí. Policisté obvodního oddělení Olomouc 1 vzápětí zpozorovali dané vozidlo jet po ulici Šantova směrem k ulici Švýcarské nábřeží. Ihned se za ním vydali a za použití výstražného a rozhlasového zařízení se snažili řidiče zastavit. Ten však nedbal pokynů policistů a snažil se jim na ulici Švýcarské nábřeží ujet. Nezvládl však vyšší rychlost a na křižovatce s ulicí Velkomoravská havaroval. S vozidlem vyjel přes tramvajový pás, stezku pro chodce a cyklisty, a na travnatou plochu, kde narazil do kovového sloupu veřejného osvětlení. Muž byl následně policisty zadržen.

V řidiči byl ztotožněn jednatřicetiletý muž z Mělníku, který neměl za volantem co dělat. Okresní soud v Šumperku mu letos v únoru uložil tříletý zákaz řízení všech motorových vozidel. Navíc se řidič podrobil testu na přítomnost jiných návykových látek s pozitivním výsledkem na amfetamin. Škoda na vozidle a sloupu veřejného osvětlení byla předběžně vyčíslena na 70 000 korun.

Policisté dále podezírají muže, že se před dopravní nehodou dopustil vloupání do pneuservisu v Olomouci – Hodolany. Do budovy vnikl po rozbití okna. Uvnitř na vozidle Ford Focus urazil obě zpětná zrcátka a z pokladny odcizil několik tisícikorun. Navíc sebral klíče od motorového vozidla Škoda Roomster, kterého se zmocnil a s nímž projel zavřenou bránou, kterou rozrazil, z areálu servisu. Posléze po pronásledování havaroval.

Muž je v tuto chvíli podezřelý mimo přestupků v dopravě z přečinu krádež, přečinu neoprávněné užití cizí věci a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

por. Mgr. Libor Hejtman
4. července 2019

Odkazy do noveho okna

ujíždění Ol (1)

ujíždění Ol (1) 

Detailní náhled

ujíždění Ol (2)

ujíždění Ol (2) 

Detailní náhled

ujíždění Ol (3)

ujíždění Ol (3) 

Detailní náhled

ujíždění Ol (4)

ujíždění Ol (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem