Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Krádež ve zlatnictví

OLOMOUC - Úprk s lupem mu nevyšel. 

Během uplynulého víkendu sdělili olomoučtí policisté 24letému muži ze Šumperska podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

V pátek 23. června okolo 16. hodiny navštívil zlatnictví v centru Olomouce se zájmem o koupi šperku. Ve chvíli, kdy mu prodavačka prezentovala zlatý řetízek s přívěskem, jí ho vytrhnul z ruky a dal se na útěk. Pronásledování se zprvu ujal majitel prodejny, ke kterému se v průběhu jeho snažení připojily i další osoby. Honičku nakonec ukončilo zakopnutí a pád prchajícího mladíka u náplavky na Šmeralově ulici. Pronásledovatelé jej tak zadrželi a vyčkali do příjezdu policistů. Řetízek s přívěskem, který měl mít mladý muž uschován v kapse kalhot, se tak vrátil zpět ke svému majiteli.

V páteční den mladík rozhodně nelenil. Dopoledne měl navštívit i šumperské zlatnictví, ze kterého měl, stejně jako v Olomouci, odcizit zlatý řetízek s přívěskem v hodnotě přes 8 000 korun. V tomto případě se šperk ke svému majiteli bohužel nevrátil.

por. Bc. Petra Vaňharová
27. června 2023

vytisknout  e-mailem