Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dealer drog skončil ve vazbě

OLOMOUC – Policisté obvinili muže, který na kole prodával pervitin. 

Kriminalisté územního odboru Olomouc zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého muže z Olomouce pro přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

V pondělí 5. února 2024 v noci jej zastavila policejní hlídka pohotovostního a eskortního oddělení krajského ředitelství, když jel na kole u obchodního domu na ulici Zikova v Olomouci. Policisté u něj při kontrole našli plastové sáčky s téměř 5 g metamfetaminu (tzv. pervitinu), plynovou pistoli, tři mobilní telefony a finanční hotovost 51 tisíc korun. Olomoučtí kriminalisté zjistili, že muž si od začátku srpna 2023 do ledna 2024 obstarával psychotropní látku metamfetamin, kterou měl jednak pro svou potřebu a z části ji prodal nejméně pěti osobám na různých místech v Olomouci.

Obviněný muž má v rejstříku trestů patnáct záznamů, převážně za majetkovou trestnou činnost. V jednom případě i za trestnou činnost na úseku toxikomanie. Z posledního výkonu trestu odnětí svobody se vrátil v dubnu loňského roku.

Kriminalisté podali okresnímu státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal jej mříže. Muži hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

por. Mgr. Libor Hejtman
8. února 2024

Odkazy do noveho okna

Toxi Olomouc (1)

Toxi Olomouc (1) 

Detailní náhled

Toxi Olomouc (2)

Toxi Olomouc (2) 

Detailní náhled

Toxi Olomouc (3)

Toxi Olomouc (3) 

Detailní náhled

Toxi Olomouc (4)

Toxi Olomouc (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem