Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se - 5.9.2008

Předmětem zájmu kabelka, “Pokladnička”, “Číšník napadl hosta” 

Ostravští policisté zadrželi dva mladíky, podezřelé ze spáchání trestného činu loupež a neoprávněné držení platební karty. Starší, 22letý muž, se měl pokusit vytrhnout kabelku 54leté ženě, jdoucí po chodníku na ulici Nádražní, v Moravské Ostravě. K loupeži došlo kolem 22.30 hodin, dne 3.9.20008.

Žena se s pachatelem o kabelku přetahovala, “zvítězil” ale muž. Druhý, 20letý muž, měl stát poblíž místa činu, ve vzdálenosti asi tři až pět metrů. Po loupeži oba z místa činu utekli. Odcizením kabelky způsobili škodu přesahující 7700 korun. Ženě pachatel způsobil zranění, byla ošetřena lékařem v nemocici. Doba léčení zranění (spočívající v pohmoždění a hematomu ruky) není dosud stanovena.
      Policisté provedli ohedání místa činu, přivolali psovoda. Poškozená policistům pachatele popsala. Policisté již za hodninu zadrželi oba podezřelé (kolem 23.30 hodin, dne 3.9.2008), i s částí odcizených věcí, v Moravské Ostravě, na Sokolské třídě.  Muži si odcizené věci rozdělili, kabelky se zbavili odhozením. Mužům hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Policejní komisař podal podnět ke vzetí do vazby obou obviněných.

vytisknout  e-mailem