Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se - 29. 9. 2008

“Další padělek”, “Ničitelé”, “Na manžela vzala nůž” - aktualizace skutku, “Nepozornost.....”, Zatajení nálezu, “Střet s tramvají”, “Nález leteckých pum”, “Na manžela vzala nůž” 

Ostravští policisté zadrželi dne 28.9.2008, kolem 09.00 hodiny, 29letého muže v Ostravě-Hrabůvce, na Kašparově ulici.
Muž se měl vloupat do sklepních prostor domu (devíti sklepních kójí) a způsobit tak škodu celkem asi za 16000 korun. U podezřelého byl nalezen batoh s věcmi, které měly pocházet právě z napadených sklepních prostor. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin krádeže a porušování domovní svobody. Tímto úkonem však práce neskončila.
Muž měl u sebe padělanou bankovku v nominální hodnotě 1000 korun, sériového čísla F04 638735. Padělek měla muži “darovat” známá, někdy na počátku září. Falzifikát policisté zajistili a zahájilí úkony trestního řízení pro trestný čin padělání a pozměňování peněz.
Znovu opakuji doporučení vizuální kontroly bankovek při platbách. Nejjednoduším řešením jak padělek poznat, je pohled proti světlu a existence či neexistence vozoznaku. Další obtížně “padělatelným” ochranným prvkem je též tzv. stříbrný proužek. U padělků bývá pouze dolepen či kopírován, při podrobnější vizuální kontrole je “odhalitelný”.

vytisknout  e-mailem