Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se - 15. 11. 2008

“Sportem ke zdraví?”, „Klidný zápas“, „Nalezené vozidlo“, „Přepočítal se“, “Drahá půjčka” 

Policisty pohotovostního pořádkového odboru, dohlížející na veřejný pořádek v Ostravě-Přívoze, „zaujal“ běžící mladík, oblečený do teplákové soupravy. Muž běžel dne 15.11.2008, kolem 14.10 hodin, směrem k ulici Jirská. „Sportovce pronásledovali“ dva další muži, kteří volali na policisty, aby mladíka zadrželi.
„Běžec“ byl vyzván k prokázání totožnosti. Policisté zjistili, že se jedná o dvacetiletého muže z Ostravy, v posledních třech letech odsouzeného pro majetkovou trestnou činnost. Poté, co „pronásledovatelé“ dorazili k hlídce i mladíkovi, byl zjištěn důvod sportovního výkonu.
Všichni tři muži seděli v baru na Nádražní ulici. Později si 27letý poškozený všiml svých osobních věcí na zemi, což vyvolalo jeho reakci. Věci měl původně v batohu pod stolem. Kontrolou batohu zjistil, že doklady i peněženka schází. Ani druhý z mužů, 44letý, nebyl „ušetřen“. Ten přišel o peněženku uloženou v bundě. Při běhu podezřelému z kapsy vypadla peněženka staršího muže.
Zadržený mladík měl u sebe ještě peněženku s doklady mladšího, 27letého muže. Muž je podezřelý z trestného činu krádeže. Viníkovi hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.


vytisknout  e-mailem