Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Město sobě 2023

PRAHA VENKOV–JIH – Policisté z obvodního oddělení v Jesenici se stejně jako v loňském roce v průběhu posledního prázdninového víkendu zapojili do vícedenních společenských aktivit pro širokou veřejnost. 

Do zmiňované akce pod názvem „Město sobě“, kterou spolupořádaly komise města, místní spolky, kluby a firmy, se zapojili středočeští policisté v sobotu 2. září, a to v rámci „Dne otevřených dveří“. Její účastníci měli možnost v době od 10:00 do 12:00 hodin navštívit místní služebnu Policie České republiky, obvodního oddělení Jesenice, při které se seznámili nejen s vybavením a výstrojí, ale i s dopravními prostředky, které jsou policisty využívány ke službě. Mohli se dozvědět i informace, jak probíhá výkon služby v samotném objektu služebny, ale i mimo ni v terénu. Dále se zde během návštěvy dozvěděli i informace o podmínkách k přijetí do služebního poměru příslušníka Policie České republiky.
Následujícího dne, v neděli 3. září, se v době od 10:00 do 16:00 hodin zástupci středočeských policistů, a to z oddělení tisku a prevence, personálního oddělení středočeského krajského ředitelství policie i obvodního oddělení v Jesenici, zúčastnili „Veletrhu volnočasových aktivit“. Na jejich stanovišti v rámci soutěže děti i dospělí plnili různé úkoly, a to skládáním „puzzle“ obrázků, řešením různých kvízů a křížovek, či chůzí mezi kužely s nasazenými brýlemi simulujícími opilost. Po jejich vyřešení a splnění soutěžící získali odměnu v podobě „zlaťáků“ a drobných prezenčních předmětů, či materiálů s preventivním obsahem.
Dále u stánku, stejně tak jako i při návštěvě a prohlídky policejní služebny v průběhu sobotního dopoledne, získali informace, za jakých podmínek může být uchazeč, v případě jeho zájmu o policejní službu, přijat do služebního poměru příslušníka Policie České republiky. Přítomní byli rovněž seznámeni s preventivními projekty, na jejichž realizaci se podílejí i středočeští policisté, například „Zebra se za tebe nerozhlédne“, „Řekni ne!“, „Nebuď labuť!“, „Stop vloupání“ nebo „Zabezpečte se!“.
Víkendová setkání s veřejností přeběhla v poklidné a ničím nerušené atmosféře, přičemž zapojením zástupců Policie ČR do akce „Město sobě“ je realizován i společný preventivní projekt Města Jesenice a Policie České republiky pod názvem „Bezpečná Jesenice“.


  
por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
4. září 2023

Odkazy do noveho okna

Město sobě 2023 (1)

Město sobě 2023 (1) 

Detailní náhled

Město sobě 2023 (2)

Město sobě 2023 (2) 

Detailní náhled

Město sobě 2023 (3)

Město sobě 2023 (3) 

Detailní náhled

Město sobě 2023 (4)

Město sobě 2023 (4) 

Detailní náhled

Město sobě 2023 (5)

Město sobě 2023 (5) 

Detailní náhled

Město sobě 2023 (6)

Město sobě 2023 (6) 

Detailní náhled

Město sobě 2023 (7)

Město sobě 2023 (7) 

Detailní náhled

Město sobě 2023 (8)

Město sobě 2023 (8) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem