Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Město na kolech

Jízda Hradcem Králové  

V neděli 12. září 2010 v 10 hodin odstartoval devátý ročník jízdy královéhradeckých občanů a jejich přátel na všem, co má kola a je poháněno lidskou silou s názvem „Město na kolech“. Akci s heslem „Nebudeme závodit, budeme si užívat!“ organizovala Královéhradecká krajská asociace Sport pro všechny.
 V místě startu jízdy, což bylo v Hradci Králové, ul. Collinova se již v 8 hodin ráno scházeli první cyklisté. Ti měli mimo jiné „stánky“možnost navštívit i preventivní stanoviště Policie České republiky. Zde u služebního vozidla navštívilo několik desítek vyznavačů jedné stopy policistu, který jim sdělil důležité informace k výbavě jízdního kola, jak povinné tak i o doporučené, o základních zásadách bezpečné jízdy na jízdním kole, užívání cyklistické přilby a další informace důležité pro účastníky silničního provozu v roli cyklisty.
Ti nejmladší měli možnost vybavit jízdní kolo výbavou, která na něm chyběla. To nebyl těžký úkol, například na světla, odrazky, nebo dvě brzdy si vzpomněl téměř každý. S dospělými cyklisty bylo hovořeno na téma užívání cyklostezek, jízdy s ochranou přilbou i po 18. roku věku, nebo dávání přednosti při výjezdu ze stezky pro cyklisty na vozovku.
 
Policista si velmi příjemně pohovořil o cyklistice s nejstarším účastníkem závodu, ve věku úctyhodných 96 let. U policejního „stánku“ byli rovněž k dispozici informační materiály a ti nejmenší odcházeli s omalovánkami, vystřihovánkami, rozvrhy hodin, nebo jiným upomínkovým předmětem Policie České republiky.
 

fotogalerie ke zhlédnutí zde
 

nprap. Jan Čížkovský
13. 9. 2010
 

vytisknout  e-mailem