Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Město i chatové oblasti

KARLOVARSKO – Policisté hlídali město i chatové oblasti. 

V odpoledních hodinách začala na Karlovarsku bezpečnostní akce zaměřená na veřejný pořádek, dopravu a kontrolu chatových oblastí před začínající zimou. Celá akce pak skončila v ranních hodinách.
 
Této akce se zúčastnili policisté z obvodních oddělení Teplá, Bečov, Toužim a Karlovy Vary – Rybáře. V Karlových Varech se policisté zaměřili na zákaz prodeje nebo podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let, zákaz řízení motorových vozidel pod vlivem návykových látek a na pátrání po osobách a věcech, na kontrolu sídlišť, nákupních center a zahrádkářských kolonií.
 
S nadcházejícími podzimními dny většina z nás přestává navštěvovat své chaty. Na opuštěné chaty a zahrádky se pak v zimních měsících zaměřují zloději, ti zde hledají zanechanou elektroniku, nářadí a jiné cenné věci, které pak mohou rychle prodat, společně s nimi se na opuštěné chaty zaměřují i lidé bez domova, kteří zde chtějí přečkat zimu a mohou se zde i najíst.
 
Video - kontroly
 
Policisté z Bečova, Teplé a Toužimi se zaměřili na kontroly chat v chatové oblasti v obci Krásný Jez, v obci Teplička, chaty u vodní nádrže Březová, Svinov, Luhov, Hrádek, Chylice, Branišov, Nežichov, chatové oblasti Betlém a autokemp Bečov. V průběhu noci zkontrolovali několik stovek chat, po každé kontrole zde majiteli zanechali lístek s oznámením o provedené kontrole chaty i přístřešků. V případě zjištění vážných nedostatků byli policisté připraveni kontaktovat majitele chat a informovat je o zjištěných závadách, například, nezajištěné okenice, prasklé okno nebo špatně zajištěné dveře do chaty.
 
V případě, že zjistíte, že se do Vašeho objektu někdo vloupal, oznamte to na bezplatném telefonním čísle 158, do chaty nevstupujte a ani ji jinak neopravujte do příjezdu policistů, mohli byste být nemile překvapeni tím, že nezvaný host je stále ve vaší chatě.
 
V průběhu této akce policisté zadrželi 23 letého pachatele krádeží potravin ve dvou  obchodních domech v Karlových Varech, nalezli při kontrole vozidla zaparkovaného u  garáží ve Staré Roli odcizené poklice z vozidla a uložili desítku blokových pokut v dopravě.
 
por. Ing. Pavel Valenta
22.11.2014
Odkazy do noveho okna

Kontrola zahrádky

Kontrola zahrádky 

Detailní náhled

Kontrola zahrádky

Kontrola zahrádky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem