Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Měsíc po propuštění z věznice vyhrožoval na úřadě

ZLÍNSKO: Skončil opět za mřížemi. 

Kriminalisté obvinili třicetiletého recidivistu ze Zlína ze spáchání trestného činu vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci, protože  se minulý týden dožadoval peněz v jedné ze státních institucí ve Zlíně a vyhrožoval zaměstnancům, že je zabije. Muž, který byl v minulosti již devětkrát soudně trestaný, a z posledního výkonu trestu ho propustili první prázdninový den, skončil včera po rozhodnutí soudce okresního soudu ve vazbě. V případě odsouzení mu hrozí další trest odnětí svobody, tentokrát až na tři roky.

Muž si přišel pro peníze na jeden z úřadů ve středu minulý týden. Zaměstnankyně ho odkázaly na další den, kdy mu měla jedna z nich peníze osobně přinést, což ho rozčílilo a rozbil na chodbě schránku pro příjem žádostí. Následující den ráno stál ovšem znovu před úřadem, tentokrát i s kamarádem, a opět se dožadoval peněz. Vyhrožoval přitom všem přítomným a vyjadřoval se na jejich adresu vulgárními výrazy. Tentokrát už pracovnice přivolaly strážníky, kteří oba muže z budovy vyvedli.

Kriminalisté se případem začali zabývat ihned po oznámení. Po zjištění veškerých okolností a výslechu všech zainteresovaných osob, recidivistu zadrželi a dopravili ho do policejní cely. Odtud už ve čtvrtek putoval rovnou k soudu, kde soudce po návrhu kriminalistů rozhodl o umístění muže do vazby, kam ho převezli policisté z pohotovostního a eskortního oddělení ve čtvrtek odpoledne.

Muž je navíc podezřelý ze spáchání násilné trestné činnosti ve věznici, kde pobýval až do července letošního roku. K jeho odsouzení prozatím nedošlo.

13. srpna 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem