Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mercedes ukradl a rozebral

Kradené auto řídil v podmínce a se zákazem 

Rychnovští kriminalisté objasnili případ krádeže osobního vozu zn. Mercedes.
Jeho zmizení přišel na Obvodní oddělení Kostelec nad Orlicí nahlásit poškozený muž v pondělí  11. června 2012 v dopoledních hodinách. Vozidlo zn. Mercedes 200 WDB nechal večer zaparkované před domem v jedné místní ulici: Nemile překvapen byl ráno, kdy s ním chtěl odjet a na parkovacím místě  našel pouze cihlu, kterou u automobilu podložil levé zadní kolo. Škoda případu, který kostelečtí policisté zaevidovali jako podezření z přečinu neoprávněného užívání cizí věci, byla odhadnuta na desítky tisíc korun.
Po 14 dnech od zmizení vozu rychnovští kriminalisté hledané vozidlo našli. Majiteli ho však v původním stavu už vrátit nedokážou.
Auto totiž v neděli ve večerních hodinách na uvedeném místě zaujalo dvacetiletého mladíka z Kostelecka. Všiml si, že mercedes neměl dvířka u řidiče uzamčeny. Uvnitř vozu pak dokonce našel klíč. Dopravní prostředek nastartoval a spolu s dalším dvacetiletým mladíkem z místa odjel. Na kraji města pak ukradený vůz demontoval. S kovovou kastlí přijel  druhý den do výkupny sběrných surovin, kde za ni získal několik tisíc korun. Zbylé vybavení z mercedesu skončilo na skládce nebo v kontejnerech.
Při této "demoliční operaci" se pohyboval ve voze i přesto, že rychnovským Okresním soudem byl na podzim roku 2010 pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky odsouzen k trestu odnětí svobody podmíněně ve výměře 9 měsíců se zkušební dobou do podzimu 2012. Rovněž s tím mu okresní soud vyslovil  zákaz řízení motorových vozidel, a to na dobu 3 let.
Podezřelému mladíkovi bylo sděleno podezření z přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí, za které mu hrozí až pětiletý nepodmíněný trest.
Druhý dvacetiletý mladík byl obviněn z přečinu neoprávněného užívání cizí věci s až dvouletým nepodmíněným trestem.

por. Mgr. Alena Kacálková
26. června 2012 v 13:00
 

vytisknout  e-mailem