Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Měnil tak dlouho, až získal 5000 korun

ZLÍNSKO: Podvodník zmátl prodavačku. 

Podvodem v prodejně oděvů ve Zlíně se zabývají zlínští policisté. Neznámý muž si chtěl v úterý večer rozměnit bankovky a měnil tak dlouho, až mladou prodavačku svými požadavky zmátl a připravil ji o pět tisíc korun.

V úterý krátce před osmou hodinou večer přijal operační důstojník na lince tísňového volání oznámení o podvodu v jedné z prodejen nákupního střediska ve Zlíně - Malenovicích. Do prodejny vyrazila hlídka zlínských policistů. Po příjezdu zjistili od prodavačky, k čemu vlastně došlo. Muž, který do prodejny s oděvy kolem sedmé hodiny večer přišel, požádal šestadvacetiletou prodavačku o rozměnění bankovek. Na prodejní pult postupně vyskládal bankovky v různé nominální hodnotě, svoje požadavky ohledně směny neustále měnil a několikrát změnil také složení vyskládaných bankovek. Prodavačka se mu snažila vyjít vstříc, po několika minutách jeho požadavkům vyhověla, ale když si po chvíli spočítala tržbu, zjistila, že jí v pokladně chybí pět tisíc korun.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod. Pachateli hrozí v případě jeho vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.

12. dubna 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem