Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Měnil, měnil, až pokladní ošidil - doplnění

Z rádoby roztěkaného „zmatlíka“ se vyklubal podvodník, kterému teď hrozí až dva roky vězení. 

Celý příběh, trvající fakticky pouhých několik málo minut se odehrál koncem ledna v jedné bankovní pobočce v Lazarské ulici.

Do té přišel devětadvacátého ledna, nedlouho před půl druhou odpoledne neznámý seladon. Po vstupu do pobočky si to rovnou namířil k přepážce, u které žádal úřednici o rozměnění bankovek.

Slečna za přepážkou se snažila zákazníkovi vyhovět v maximální možné míře. Proto mu nejprve rozměnila pětitisícovky na tisícikoruny tak, jak to původně požadoval. Muž svůj požadavek ale náhle změnil a chtěl bankovky o poznání nižší nominální hodnoty. Ani v tom dívka neviděla problém.

Díky tomu odcházel zákazník z pobočky po několika minutách s doslova balíkem dvou set korunových bankovek. Navíc odcházel obohacen o částku téměř dvacet tisíc korun, o které úřednici trikem ošidil. To ale v danou chvíli věděl jenom on.

Popsaný případ nyní prošetřují policisté z místního oddělení Nové město pro podezření z trestného činu podvod a zároveň pátrají po muži zachyceném na záběrech bezpečnostních kamer. Toho se ale zatím vypátrat nepodařilo.

Z toho důvodu se nyní policisté obrací s prosbou o pomoc při pátrání na širokou veřejnost. Pokud tedy muže na záběrech poznáváte, znáte jeho totožnost, potažmo místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 2. 3. 2018

Doplnění: policisté, kteří pracují na objasnění shora uvedeného případu, zjistili, že podle všeho nejednal muž tímto způsobem jen jednou, ale opakovaně. Bezpečnostní kamery ho totiž zaznamenaly ještě v několika dalších případech na různých místech republiky. I tam se snažil výše popsaným podvodným jednáním připravit bankovní úřednice o finanční hotovost. V jednom z těchto případů se mu to dokonce podařilo a získal přes dvacet tisíc korun, v dalších zmiňovaných případech úspěšný nebyl a zůstalo jen u pokusu.

Nové záznamy z bezpečnostních kamer tohoto muže najdete pod tímto článkem. /foto 1 až 6; video 1 a 2/

por. Mgr. Jan Rybanský - 15. března 2018

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem