Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Měniče nedodal, kontejnery nevrátil

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Podvodem způsobil dvěma firmám škodu 678 200 korun. 

 

Dvacet elektronických měničů, které se používají ve fotovoltaických elektrárnách, potřebovala olomoucká firma zabývající se právě stavbou těchto elektráren. Její pracovník zjistil, že v obci poblíž Uherského Hradiště tyto měniče prodává muž zastupující firmu se sídlem v Praze. V listopadu loňského roku podepsal kupní smlouvu a následně natřikrát poslal na účet smluvených 568 200 korun. Logicky očekával, že když prodávající muž má na účtu celkovou sumu za zboží, nic nebrání tomu, aby je v dohodnutém termínu obdržel. Měniče ale nepřicházely, a tak začal prodávajícího upozorňovat, že měniče už ve firmě opravdu potřebují. Třiatřicetiletý muž ovšem na opakované urgence vůbec nereagoval.

Firma se tak obrátila na policii a podezřením ze spáchání podvodu se začali zabývat uherskohradišťští kriminalisté. Při prověřování se kriminalistům potvrdily oznámené skutečnosti, při nichž kriminalisté zjistili, že v době, kdy muž sliboval dodávku zboží, měl již několikamilionové dluhy. Navíc vyšlo ještě najevo, že podezřelý muž si pronajal dva obytné kontejnery, za které neplatil nájem. Společnost, která mu je pronajala, jej proto vyzvala, aby kontejnery vrátil. Muž je ale dodnes nevrátil a tím způsobil škodu 110 000 korun.

Hradišťští kriminalisté v těchto dnech sdělili třiatřicetiletému muži obvinění ze spáchání trestného činu podvodu, při němž způsobil celkovou škodu 678 200 korun. Ze zákona mu hrozí až osm let vězení.


 

29. srpen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem