Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mělničtí policisté zachránili lidský život

Seniora za volantem stihla mozková příhoda 

      Dne 8. dubna 2011, okolo deváté hodiny ranní, prováděla hlídka z obvodního oddělní PČR v Kostelci nad Labem, hlídkovou a kontrolní činnost spojenou s dohledem nad BESIP. Na silnici č. 244/II, ve směru od Kostelce nad Labem na obec Všetaty, si všimla u krajnice stojícího osobního vozidla Škoda Fabia. Při předjíždění tohoto vozidla policisté viděli, že na sedadle řidiče sedí muž, který má hlavu opřenou o vnitř sloupek auta. Hlídka zastavila služební vozidlo a přešla k stojícímu automobilu. Po celou dobu se muž za volantem vůbec nehýbal. Policisté po přistoupení k vozidlu zjistili, že se na silnici, u dveří řidiče, nacházejí pravděpodobně zvratky. Po chvilce klepání na okénko řidiče, muž začal reagovat, a toto otevřel. Policisté muže požádali o vysvětlení, proč takto zastavil svoje vozidlo. Při řidičově jednání bylo patrné, že špatně artikuluje a má podivnou koordinaci rukou. Uskutečněná dechová zkouška neprokázala žádné požití alkoholických nápojů.
     Policisté tedy začali pátrat, co je příčinou mužova chování. Na základě již předložených dokladů policisté věděli, že se jedná o šedesátiletého muže z Mělnicka. Tento hlídce uvedl, že je mu pouze nevolno, ale až si odpočine, tak bude pokračovat v cestě. Lékařské vyšetření několikráte odmítal. Policisté přesto RZS zavolali a jak bylo později zjištěno, udělali dobře. Na místo přivolaný lékař po vyšetření osoby zjistil podezření na mozkovou příhodu, což by vysvětlovalo zvratky silnici a dále sinalý mužův obličej a špatná artikulace. Byl proto převezen na neurologii do nemocnice v Mělníku, kde byl podroben dalšímu lékařskému vyšetření.
      O celé události byla informována rodina seniora a jeho syn si převzal na místě zajištěné vozidlo.
      Policisté z obvodního oddělení PČR v Kostelci nad Vltavou, prap. Růžková a pprap. Srba, svým rychlým jednáním dokázali svou naprostou profesionalitu a zachránili tak muži pravděpodobně život. Nenechali se odradit seniorem a na vlastní odpovědnost přivolali RZS, která muži zajistila plnou lékařskou pomoc. Můžeme jen spekulovat, jak by celá situace dopadla, kdyby se hlídka v daný okamžik nacházela jinde. I toto je jedna strana „té naší policejní práce“.    
 
12. dubna 2011
nprap. Jana Žáčková
 
 
 

vytisknout  e-mailem