Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mělničtí kriminalisté obvinili 22letého muže z krádeže a přechovávání drog

MĚLNICKO - Teď mu hrozí až 5 let vězení 

Mělničtí kriminalisté sdělili v minulých dnech obvinění dvaadvacetiletému muži, proti kterému zahájili trestní stíhání za přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu dle § 284 odst. 1 a 3 a přečinu krádeže dle § 205 odst. 1 spáchaného ve formě spolupachatelství.

V případě pravomocného odsouzení hrozí za toto jednání až 5letý trest odnětí svobody. 

V prvním případě dvaadvacetiletého muže kontrolovali dopravní policisté při běžné silniční kontrole. Provedenou zkouškou na zjištění OPL policisté u muže zjistili pozitivní výsledek, a to hned na několik drog. Muž byl pozitivní na amfetamin, metamfetamin a kokain. Policistům se také nezdál aromatický zápach ve vozidle, proto se jej rozhodli zkontrolovat a ve vozidle našli 4 rostliny čerstvě sklizené rostliny konopí včetně stonků a listů, které uložil do zavazadlového prostoru vozidla. Muž policistům řekl, že rostlinu sklidil u nedalekého pole, kde volně rostla a obstaral si jí pro vlastní potřebu.

Po odborném zkoumání bylo zjištěno, že se skutečně jednalo o rostlinu konopí o celkové hmotnosti 1637 gramů, kdy by se z ní dalo získat 40 gramů účinné látky THC.
 

Ve druhém případě už se nejednalo o drogy, ale o krádež značkového zboží. Na tom se společně s osmnáctiletým "kolegou" domluvili. Prostřednictvím sociální sítě se nakontaktovali s poškozenou ženou a společně se dohodli, že jim žena prodá značkové oblečení, které patřilo jejímu příteli.
Když se pak osobně sešli, oblečení si vyzkoušeli a pak využili nepozornosti ženy a oblečení si naložili do kufru vozidla a z místa odjeli. Jednalo se hlavně o značkové oblečení - čtvery sportovní boty, pantofle, trička, mikiny a spodní prádlo, vše v hodnotě 18 tisíc korun. 

Za výše jmenované protiprávní jednání teď muži hrozí až 5letý trest odnětí svobody, pokud mu bude prokázána vina.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
22. února 2022

vytisknout  e-mailem