Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Měli u sebe i v autě drogy

"Vzal víno i zavařeniny", "Posprejoval zastávku i auto"," Ženě strhl kabelku z ramene" 

Měli u sebe a v autě drogy-zahájení trestního stíhání
Při kontrole v rámci opatření v souvislosti s fotbalovým utkáním cizinečtí policisté kontrolovali a prověřovali osoby přejíždějící hraniční přechod s Polskou republikou a při této činnosti zjistili dvě osoby v pátrání. Vzhledem k jejich podezřelému chování přivolali policejního psovoda se služebním psem specializovaným na vyhledávání omamných a psychotropních látek a krnovské kriminalisty, kteří provedli prohlídku vozidla a jiných prostor. Zajistili přes 18 gramů sušené rostlinné hmoty, nejméně 9 gramů pervitinu a věci potřebné k užívání drog, které pes označil. Krnovští kriminalisté dva muže ve věku od 22 do 30 let ze Šumperska zadrželi a zahájili v pátek 9.10.2009 jejich trestní stíhání pro trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Toho se měli dopustit tím, že dne 9.10.2009 v Krnově na ulici Petrovické v prostoru bývalého hraničního přechodu s Polskou republikou společně při přejezdu státních hranic převáželi ve vozidle Peugeot sušené rostliny konopí a také měli u sebe pervitin.
Ve vozidle se nacházela také jedna žena, která se starším obviněným byla v celostátním pátrání a krnovští kriminalisté jí ve spolupráci s pražskými policisty sdělili obvinění pro další jejich trestnou činnost.
 
Bezpečnostní opatření v Krnově
Na základě poznatků policistů a v souvislosti s konáním mezinárodního fotbalového utkání mezi ČR a Polskem se v pátek 9.10.2009 uskutečnilo bezpečnostní opatření za účelem zajištění veřejného pořádku a předcházení jakéhokoliv protiprávního jednání v souvislosti s možným setkáním příznivců krajní pravice v Krnově. Této akce se zúčastnily čtyři desítky policistů z pořádkové, dopravní i kriminální policie. Na místě také byli policejní psovodi a deset městských strážníků. Během opatření nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání či narušení veřejného pořádku.
                                             
Nedal přednost a narazil do octavky
Dopravní policisté šetřili dne 9.10.2009 nehodu dvou vozidle v Bruntále na ulici Zeyerova. Ve 14,55 hodin jel 25letý muž s vozidlem Felicie a vjel do křižovatky, kde nedal přednost z pravé strany jedoucí octavce, kterou řídil stejně starý řidič. Došlo ke střetu a felicie následně ještě narazila do stojícího superbu a do dopravní značky. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 221 tisíc Kč.
  
Vzal víno a zavařeniny
V době od 4. do 8.10.2009 v Křišťanovicích dosud neznámý pachatel násilně vnikl do sklepní kóje panelového domu. Odcizil 4,5 litrů bílého sudového vína, 10 plechovek piva a různé zavařeniny. Způsobená škoda činí 1 000 Kč. Šetří OOP Horní Benešov.
  
Posprejoval auto, zastávku i kabiny fotbalistům
Hned dva případy poškozování cizí věci přes víkend šetřili policisté ve Slezských Rudolticích a Světlé Hoře. 
V době od 7. do 8.10.2009 poškodil neznámý pachatel fasádu zastávky i fotbalových kabin ve Slezských Rudolticích. Sprejem červené barvy nastříkal na zastávku dva nápisy a různé drobné ornamenty. To mu nestačilo a tak ještě na fasádu kabin fotbalistů nastříkal červeně vulgární nápis. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 3 tisíce Kč.
Ve Světlé Hoře v době od 9. do 10.10.2009 postříkal pachatel červeným sprejem celou levou stranu zaparkované fabie. Majiteli způsobil škodu ve výši 20 tisíc Kč.
  
Ženě strhl kabelku z ramene
Bruntálští policisté nyní šetří krádež na osobě, které se dopustil dosud neznámý pachatel v sobotu 10.10.2009 v Bruntále v parku na ulici Nová. 40leté ženě strhl z ramene bez známek násilí kabelku a utekl s ní směrem na ulici Kavalcova. Poškozená v kabelce měla doklady, osobní věci a peněženku s finanční hotovostí 16 tisíc Kč.
 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem