Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Měli se vloupat do objektu bývalé firmy

Karviná - hrozí jim až osm let odnětí svobody 

Včera 10. dubna 2020 přijali karvinští policisté oznámení o vloupání do objektu na ulici Hlíny. Pracovník bezpečnostní agentury v objektu vyrušil a zadržel dva muže.  Přivolal policisty, kteří byli krátce po oznámení na místě. Obě osoby si převzali a ztotožnili -  jednalo se o dva muže ve věku 26 a 33 let. Policisté ve spolupráci s kolegy ze speciální pořádkové jednotky zadržené převezli na obvodní oddělení a umístili do policejní cely k procesním úkonům. Ještě téhož dne policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil jejich trestní stíhání ze zločinu krádeže ve stádiu pokusu.  Je jim kladeno za vinu, že dne 10. 4. 2020 měli překonat oplocení firmy a vniknout násilím do objektu. Zde si měli připravit k odcizení pytel s armaturou.  Ke svému protiprávnímu jednání uvedli, že si chtěli touto cestou obstarat finanční prostředky.

Policisté dále zjistili, že se měli dopustit o několik dní dříve podobného pokusu vloupání do objektu bývalé firmy, jen v jiné části Karviné, konkrétně v Hranicích. I za tento skutek byli nyní obviněni.

Jelikož se měli dopustit uvedeného jednání v době nouzového stavu, hrozí jim trest odnětí svobody až do výše osmi let. Mladší z obviněných byl v minulosti za obdobnou trestnou činnost odsouzen k nepodmíněnému trestu. Policejní komisař dnes podal podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby.

mjr. Bc. Pavla Jiroušková

11. dubna 2020

Odkazy do noveho okna

zadržení

zadržení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem